Έξω από τα σχολεία τα ανεμβολίαστα παιδιά

Η Ιταλία απαγορεύει στα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να πηγαίνουν στο σχολείο μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε δοθεί προκειμένου να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά.

Ο νέος νόμος, που καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό, ήρθε μετά την αύξηση των περιπτώσεων ιλαράς. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν βελτιωθεί από τότε που εισήχθη ο νέος νόμος ο οποίος μπήκε σε πλήρη εφαρμογή στις 11 Μαρτίου 2019.

Οι οικογένειες των παιδιών έχουν ενημερωθεί πως τα παιδιά τους απαγορεύεται να πάνε στο σχολείο αν δεν έχουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί. Όσοι γονείς στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο κινδυνεύουν με πρόστιμο μέχρι και 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες παιδιά ηλικίας μέχρι έξι ετών θα αποκλείονται από το προνήπιο και το νηπιαγωγείο αν δεν έχουν απόδειξη εμβολιασμού.

Όσοι είναι ηλικίας μεταξύ 6 και 16 ετών δεν θα αποκλείονται από το σχολείο, ωστόσο οι γονείς τους αντιμετωπίζουν πρόστιμα εάν δεν ολοκληρώσουν την υποχρεωτική πορεία ανοσοποίησης.

Σύμφωνα με τον λεγόμενο νόμο Lorenzin της Ιταλίας, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον πρώην υπουργό Υγείας που εισήγαγε το μέτρο, τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν μια σειρά υποχρεωτικών εμβολίων πριν πάνε στο σχολείο. Σε αυτά περιλαμβάνεται το εμβόλιο για την ανεμοβλογιά, την πολιομυελίτιδα, την ιλαρά, την παρωτίτιδα και την ερυθρά.

Related Post