Έρευνα: Το αλκοόλ βλάπτει από την πρώτη σταγόνα

Από την πρώτη σταγόνα βλάπτει το αλκοόλ σύμφωνα με μελέτη που χρησιμοποιεί δεδομένα από 28 εκατομμύρια ανθρώπους, και δημοσιεύεται στο περιοδικό Lancet (GBD Alcohol Colaborators, 2018).

Τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι μικρές ποσότητες αλκοόλ- το τυπικό παράδειγμα: ένα ποτήρι κρασί την ημέρα – μπορούν να είναι επωφελείς για την υγεία. Επιπλέον, διευκρινίζουν η κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους για την υγεία παγκοσμίως.

Η επικεφαλής της μελέτης , Εμμανουέλα Γακίδου, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον θέλει αυστηρότερους νόμους, όπως «φόρους επί των πωλήσεων, έλεγχο στη διαθεσιμότητα και τοn χρόνο που μπορεί να πωληθεί στο αλκοόλ, καθώς και έλεγχο της διαφήμισης αλκοόλ». Εν ολίγοις, η μελέτη δείχνει ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο χρήσης αλκοόλ, γράφουν οι συντάκτες.

Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές ,αν δούμε τους παράγοντες που κάνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν πρόωρα ή ζουν με αναπηρίες, το αλκοόλ βρίσκεται στην έβδομη θέση πίσω το κάπνισμα ή την υψηλή αρτηριακή πίεση. Ο λόγος: Το αλκοόλ προκαλεί διάφορες ασθένειες όπως καρκίνος, κίρρωση του ήπατος, υπέρταση, καθώς επίσης φυματίωση και τροχαία ατυχήματα.

Το αλκοόλ αντιπροσωπεύει το 2,2% όλων των θανάτων μεταξυ των γυναικών και το 6,8% του συνόλου των θανάτων στους άνδρες παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη. Αν δουμε την ηλικιακή ομάδα 15 έως 49 ετών,τα ποσοστά αυτά είναι αντίστοιχα στο 3,8% και στο 12,2%.

Related Post