Γιατί απαγορεύεται να ξαναγεμίζουμε τα πλαστικά μπουκάλια με νερό


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Συχνό φαινόμενο αποτελεί το να κρατάμε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού, και να το γεμίζουμε ξανά από τη βρύση. Αυτή η συνήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πολύ ανθυγιεινή.

Αμερικάνικη ιστοσελίδα έκανε έρευνα σχετικά με το πόσο υγιεινή είναι αυτή η συνήθεια και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στο μπουκάλι συγκεντρώνονται πολλά περισσότερα μικρόβια απ’ ό,τι φανταζόμαστε.

Στην έρευνα εξετάστηκαν επαναχρησιμοποιούμενα πλαστικά μπουκάλια, που χρησιμοποιήθηκαν για μια εβδομάδα, και σύμφωνα με τα στατιστικά, αποκαλύφθηκε ότι ο υψηλότερος αριθμός βακτηρίων που βρέθηκε σε ένα μπουκάλι περιλάμβανε περίπου 900 χιλιάδες μονάδες που δημιουργούσαν αποικίες ανά τετραγωνικό εκατοστό κατά μέσο όρο, δηλαδή περισσότερα βακτήρια από… το κάθισμα της τουαλέτας!

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι περίπου το 60% των μικροβίων ήταν ικανό να προκαλέσει αρρώστιες, ενώ ταυτόχρονα τα πλαστικά μπουκάλια περιέχουν διάφορες βλαβερές χημικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνονται με τη φθορά τους από την πολλή χρήση.

Το καλύτερο λοιπόν είναι όταν τα πλαστικά μπουκάλια αδειάζουν, να τα ανακυκλώνουμε ή να τα πετάμε, και όχι να τα γεμίζουμε εκ νέου με νερό.