Αυτό είναι το φρούτο κατά της παχυσαρκίας

Πρόκειται για ένα πολύ θρεπτικό και ωφέλιμο φρούτο, πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνες Β και C, κάλιο και μαγνήσιο και συνιστάται ιδιαίτερα για την διατροφή των παιδιών.

Οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας του συγκεκριμένου φρούτου και ενώ δεν περιέχει πολλά λιπίδια και πρωτεΐνες αλλά και πάλι συγκριτικά με άλλα φρούτα, τα συστατικά αυτά, υπάρχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε αυτό.

Ο λόγος για τη μπανάνα στην οποία οι ίνες είναι άφθονες και βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να καταναλώνουμε μια μερίδα την ημέρα.

Επιπλέον, χάρη στην περιεκτικότητα των ινών και των αντιοξειδωτικών που περιέχει, η μπανάνα σύμφωνα με τους διατροφολόγους, είναι ικανή να αντισταθεί σε ασθένειες όπως παχυσαρκία, διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις ακόμα και κάποια είδη καρκίνου. Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση λευκών φρούτων όπως π.χ μήλο, αχλάδι έχει καλύτερη επίδραση στον οργανισμό. Εκτιμάται ότι οι πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου μειώνονται κατά 52% από την κατανάλωση λευκών φρούτων.

Related Post