Βάλτε τα μπαχαρικά στη ζωή σας

Κάνουν καλό στην υγεία σας

Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το ντουλάπι της κουζίνας στο οποίο κρύβεται τα εξωτικά μπαχαρικά σας, θυμηθείτε ότι αυτά δεν είναι μόνο για τα… γκουρμέ πιάτα που ετοιμάζετε, αλλά ίσως θα έπρεπε να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε πιο συχνά, αφού έχει αποδειχτεί ότι κάνουν καλό στην υγεία σας.

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική καθώς και άλλες ανατολικές χώρες χρησιμοποιούν εδώ και αιώνες τα βότανα και τα μπαχαρικά για να θεραπεύσουν κοινές ασθένειες και να για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Οι κινέζοι γιατροί χρησιμοποιούσαν από τα αρχαία χρόνια το τζίντζερ για να αντιμετωπίσουν τον πόνο, αναφέρει το Mother Nature Network.

Ένα παραδοσιακό μυστικό ομορφιάς από την Ινδία ήθελε τις γυναίκες να απλώνουν μια πάστα από κουρκούμη στο δέρμα τους για να το καθαρίσουν και να αποτρέψουν τη δημιουργία σπυριών.

Τζίντζερ
Στη Δύση είναι γνωστό για τις ιδιότητές του κατά της ναυτίας. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούν τόσο για ιατρικούς λόγους, όσο και στην κουζίνα τους –ιδιαίτερα στα θαλασσινά- καθώς λειτουργεί ως αποτοξινωτικό για την αποφυγή δηλητηριάσεων.
Το τζίντζερ περιέχει γερανιόλη, που θεωρείται ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Διαθέτει ακόμη αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην ανακούφιση από τον πόνο, εμποδίζουν τη δημιουργία θρόμβων και αποτρέπουν τις ημικρανίες.

Σκόρδο
Τα συστατικά που περιέχονται στο σκόρδο μπορούν να αποτρέψουν την αρτηριοσκλήρωση και τη στεφανιαία απόφραση, καθώς επίσης βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, τονώνουν την υπόφυση, ρυθμίζουν το ζάχαρο στο αίμα και έχουν και αντικαρκινικές ιδιότητες. Επιπλέον, δρα ως αντιβακτηριακό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μικρών λοιμώξεων

http://www.newsbeast.gr

Related Post