Γυναικολογικοί καρκίνοι: 5 προειδοποιητικά σημάδια που πολλές γυναίκες αγνοούν

Η ενημέρωση των γυναικών για τα συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων οδηγεί σε έγκαιρη διάγνωση και βελτιώνει τα ποσοστά επιβίωσης.

Υπάρχουν πέντε βασικοί τύποι γυναικολογικών καρκίνων: του τραχήλου της μήτρας, των ωοθηκών, της μήτρας, του κόλπου και του αιδοίου.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ μεταξύ γυναικών από 40 έως 60 ετών, έδειξε ότι οι γυναίκες δεν συνδέουν τα παρακάτω 5 σημάδια με γυναικολογικούς καρκίνους, ενώ συνδέονται με αυτούς.

Τα συμπτώματα αυτά είναι:

  • Κολπική φαγούρα ή κάψιμο
  • Πόνος στην κοιλιά ή την πλάτη
  • Επίμονη κόπωση
  • Συχνοουρία ή δυσκολία κατά την ούρηση
  • Φούσκωμα

Πότε πρέπει να δείτε γυναικολόγο

Οι ειδικοί συστήνουν στις γυναίκες να παρατηρούν τη διάρκεια του κύκλου τους και τα συμπτώματα που έχουν κάθε φορά, ώστε να γνωρίζουν τι είναι «φυσιολογικό» για τις ίδιες και τι όχι. Για παράδειγμα ασυνήθιστη αιμορραγία ή μια περίοδος βαρύτερη από τις άλλες, αποτελούν σημάδι ότι πρέπει να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.

Επιπλέον, αν έχετε επίμονο φούσκωμα που διαρκεί για πάνω από δύο εβδομάδες σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα, είναι σημάδι που χρήζει διερεύνησης.

Επειδή πολλά συμπτώματα των γυναικολογικών καρκίνων οι γυναίκες θεωρούν ότι δεν αφορούν το αναπαραγωγικό τους σύστημα, τα αμελούν.

Γι’ αυτό οι ειδικοί επιμένουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα συμπτώματα

Related Post