Διώξτε τον πονοκέφαλο όποια ώρα και αν σας εκδηλωθεί

Πως θα βγάλετε τον πονοκέφαλο από το 24ωρό σας χωρίς φάρμακα. Δείτε το ρολόι και πράξτε ανάλογα…

Διαβάστε μερικούς πρακτικούς τρόπους που μπορείτε να κάνετε μέσα στη μέρα σε συγκεκριμένες ώρες για να προλάβετε ή να αντιμετωπίσετε τον πονοκέφαλο χωρίς φάρμακα.

8:00 πιείτε καφέ

Αν υποφέρετε συχνά από πονοκέφαλο ίσως να μην ήταν κακή ιδέα να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ μετά το πρωινό σας. Δεν είναι τυχαίο οτι η καφεΐνη περιέχεται σε παυσίπονα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λογικές ποσότητες της μπορούν να ανακουφίσουν από τον πονοκέφαλο

Έρευνα που έγινε σε 50.000 εθελοντές δημοσιεύτηκε στο «Journal of Headache and Pain», από ερευνητές Νορβηγικού Πανεπιστημίου και υποστηρίζει ότι ο καφές μπορεί να καταπολεμήσει τον πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ειδικών όσοι καταναλώνουν περιορισμένες ποσότητες καφέ και έχουν χρόνιους πονοκεφάλους δηλαδή πάνω από 10- 15 ημέρες το μήνα με την κατανάλωση καφεΐνης ίσως καταφέρουν να μειώσουν και την ένταση και τη συχνότητα των επεισοδίων. Προσέξτε όμως γιατί για τον πονοκέφαλο μπορεί να ευθύνεται και η απότομη διακοπή της καφεΐνης.

10:00 στο γραφείο ελέγξτε τη στάση σας

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να ευθύνεται για πονοκέφαλο τάσεως. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο μπορείτε να αλλάξετε στάση και να…

*Ρυθμίσετε το ύψος της οθόνης του υπολογιστή, ώστε να βρίσκεται στο ύψος των ματιών σας

*Επιλέξετε μια καρέκλα που να στηρίζει καλά τη μέση σας

*Κάνετε διαλλείματα και να σηκώνεστε από το γραφείο κάθε μισή ώρα για δεκαπέντε δευτερόλεπτα.

*Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή του αυχένα.

11:30 κάντε διάλειμμα για να πάρετε αέρα

Η ελλιπής οξυγόνωση μπορεί να πυροδοτήσει πονοκέφαλο. Ο ελλιπής αερισμός του χώρου που βρίσκεστε μπορεί να συνδέεται με την πρόκληση πονοκεφάλου επειδή ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει το οξυγόνο που χρειάζεται. Πονοκέφαλο μπορεί να προκαλεί και ο κακής ποιότητας αέρας που αναπνέετε στην περίπτωση που υπάρχει καπνός στο χώρο.

12:00 Φάτε κάτι

Μπορεί να φταίει το άδειο στομάχι για τον πονοκέφαλο που σας εκδηλώνεται εκείνη την ώρα. Αποφύγετε το σάντουιτς με τυριά αν έχετε διαπιστώσει ότι το τυρί σας πυροδοτεί τον πονοκέφαλο. Κάποιοι τύποι τυριού περιέχουν τυραμίνη μια ουσία που πυροδοτεί πονοκεφάλους σε κάποιους ανθρώπους.

21:00 Αποφύγετε το κόκκινο κρασί

Πρέπει να γνωρίζετε ότι σε ορισμένους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο. Αν υποψιάζεστε ότι το κόκκινο κρασί σάς προκαλεί πονοκέφαλο, δοκιμάστε διαφορετικούς τύπους κρασιού ή ποτού που δεν σας προκαλεί.

Αρχική

Related Post