Εμμηνόπαυση: Πώς θα απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα συμπτώματα;

Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο βελονισμός μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε καλύτερα.

Για χιλιάδες χρόνια, ο βελονισμός αποτελούσε μια αποτελεσματική πρακτική αντιμετώπισης για διαφορετικές παθήσεις. Ακόμα και σήμερα, άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται σε αυτή τη μέθοδο, αναζητώντας λύση σε προβλήματα όπως το χρόνιο άγχος, οι φλεγμονές, οι πόνοι και πολλά άλλα.

Μπορεί ο βελονισμός να σας τρομάζει, όμως οι ερευνητές βρήκαν έναν ακόμη λόγο για να σας πείσουν να ξεπεράσετε τους δισταγμούς σας. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Open διαπίστωσε ότι ο βελονισμός μπορεί να ωφελήσεις τις γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με τα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Για τη μελέτη αυτή που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, 70 γυναίκες στην εμμηνόπαυση ακολούθησαν μόλις 15 λεπτά θεραπείας την εβδομάδα. Μετά από έξι εβδομάδες, το 80% των γυναικών ανέφεραν ότι αισθάνονται ότι η θεραπεία τις βοήθησε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα συμπτώματα.

Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται συνήθως περίπου στην ηλικία των 50 ετών και συνοδεύεται από ενοχλητικά συμπτώματα όπως εξάψεις, υπερβολική εφίδρωση, αϋπνίες, εναλλαγές στη διάθεση και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ενοχλητικά, επηρεάζοντας την ψυχολογία των γυναικών.

Σύμφωνα με την αρχαία κινεζική πρακτική, ο βελονισμός λειτουργεί απελευθερώνοντας το «τσι» ή την μεταβολική ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, το «τσι» υποτίθεται ότι επηρεάζει σχεδόν κάθε λειτουργία του σώματός σας. Όταν απορυθμίζεται, ο οργανισμός σας δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα την εμφάνιση προβλημάτων όπως ο χρόνιοι πόνοι και το άγχος.

Related Post