Η σοκολάτα… αδυνατίζει;

Μπορεί να μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, όμως ισπανική μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων… σοκολάτας οδηγεί στην απώλεια βάρους!

Τα καλά νέα για τους λάτρεις του γλυκού πειρασμού, έρχονται από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Γρανάδας, οι οποίοι μελέτησαν τη διατροφή και τις καθημερινές συνήθειες 1.500 εφήβων ηλικίας 12-17 ετών από εννιά ευρωπαϊκές χώρες.

Σοκολατίτσα-λίπος: 1-0

Όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Nutrition», οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι από τους νεαρούς συμμετέχοντες κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες σοκολάτας, εμφάνιζαν κατά μέσο όρο χαμηλότερα επίπεδα λιπώδους ιστού στον οργανισμό τους, συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, οι «σοκολατοφάγοι» φάνηκε να έχουν λεπτότερη μέση συγκριτικά με τους υπόλοιπους, παρά τη σωματική άσκηση ή τις διατροφικές τους συνήθειες.

Τα νέα ευρήματα των ισπανών ερευνητών έρχονται να υποστηρίξουν εκείνα προηγούμενης αμερικανικής μελέτης, κατά την οποία είχε επίσης φανεί ότι τα άτομα που καταναλώνουν συχνά σοκολάτα τείνουν να έχουν μικρότερη συσσώρευση λίπους στον οργανισμό τους.

Αν και η σοκολάτα είναι πλούσια σε θερμίδες, οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ενδεχομένως να συμβαίνει γιατί η κατανάλωσή της κάνει τον μεταβολισμό να «τρέχει», καίγοντας έτσι το λίπος που υπό άλλες συνθήκες θα αποθηκευόταν στο σώμα.

Αρκετοί άλλωστε είναι και οι διατροφολόγοι οι οποίοι θεωρούν ότι τα διατροφικά μοντέλα που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποτύχουν σε σχέση με πιο ελαστικά διατροφικά μοντέλα, τα οποία πού και πού επιτρέπουν μικρές και ισορροπημένες «παρασπονδίες».

πηγή: tovima.gr

Related Post