ΚοινΣΕπ – Επούλωσις – Αθήνα

Σκκοπός του Συνεταιρισμού είναι η παροχή υπηρεσιών κοινωνικού – προνοιακού χαρακτήρα σε άτομα με χρόνια έλκη (χρόνιες παθήσεις). Ως χρόνιο έλκος ορίζεται κάθε πληγή του δέρματος η οποία δεν παρουσιάζει σημεία επούλωσης (π. χ κοκκιώδη ιστό, ελάττωση μεγέθους) για τουλάχιστον 4 εβδομάδες από τη δημιουργία της ή ο μηχανισμός επούλωσης υπολειτουργεί λόγω της παρουσίας κάποιας παθολογικής οντότητας (π.χ. αρρύθμιστος διαβήτης, αγγειοπάθεια, κατάκλιση, λοίμωξη).

Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

1)Τηλεϊατρική συμβουλευτική/ Τηλεδιάσκεψη
2)Δημιουργία και Σχεδίαση Κλινικών Δομών
3)Εκπαίδευση διαβητικού ασθενή
4)Προληπτική ιατρική κυρίως μέσω της παραγωγής και προώθησης ενημερωτικών φυλλαδίων, τη διεξαγωγή ομιλιών και τη διοργάνωση καμπάνιας ευαισθητοποίησης ατόμων υψηλού κινδύνου ανάπτυξης χρόνιου δερματικού έλκους.
5)Κατ’ οίκον νοσηλεία
6)Κατ’ οίκον συμβουλευτική
7)Κοινωνικές Δραστηριότητες σε συνεργασία με τις τοπικές εκκλησίες και τους δήμους, με την υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και άλλες κοινωνικές δομές. Κύριος στόχος των δραστηριοτήτων αυτών θα είναι η στήριξη κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (π.χ. άποροι, άστεγοι, γεωγραφκά απομονωμένοι) που φέρουν ή δύνανται να αποκτήσουν ένα χρόνιο έλκος.
8) Ενημερωτική Ιστοσελίδα όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος (ασθενής, φροντιστής, επαγγελματίας υγείας, κλπ) θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας, αλλά και να ενημερώνεται δωρεάν για ό, τι αφορά το χρόνιο έλκος (π.χ. πρόληψη, θεραπεία, προϊόντα επούλωσης, κατευθυντήριες οδηγίες) καθώς και τις ενημερωτικές και κοινωνικές δράσεις του Συνεταιρισμού μας ή άλλων σχετικών οργανισμών.
9) Διαχείριση δωρεών προς κοινωνικές δομές και ευπαθείς ομάδες.

Ιωάννου Θεολόγου 72
Χολαργός, ΤΚ 15561
2121021703, 6944122770
www.epoulosis.com
info@epoulosis.com

Related Post