ΚοινΣΕπ – Φροντίδα Υγείας – Καρπενήσι

Διαισθανόμενοι την ανάγκη για παροχή υπηρεσιών προνοιακού – κοινωνικού χαρακτήρα ιδρύουμε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση κοινωνικής φροντίδας, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών προνοιακού χαρακτήρα, με τη συμμετοχή κοινωνικού λειτουργού, νοσηλευτών, άλλου ειδικευμένου προσωπικού και οικογενειακών βοηθών. Προσφέρουμε υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, με παροχή η μη καταλύματος, ευελπιστώντας να καλύψουν , το σοβαρό κενό που υπάρχει στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και κοινωνικής Φροντίδας. Πρόκειται για την πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωνικής Φροντίδας στην Ευρυτανία, που θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, για την υποστήριξη με κάθε τρόπο, ομάδων πληθυσμού όπως: ηλικιωμένοι και πάσχοντες από άνοια, άτομα με ειδικές ανάγκες, ασθενείς που έχουν ανάγκη συνέχισης της θεραπείας τους στο σπίτι, χρόνια πάσχοντες, Έγκυες και παιδιά.

Η Εταιρία μας θα στελεχώνεται από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της υγείας και θα παρέχει υπηρεσίες που θα καλύπτουν ψυχοκοινωνική στήριξη, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, κατ΄ οίκον επισκέψεις και αποκλειστικούς νοσηλευτές, παροχή έτοιμων γευμάτων, υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού, συμβούλου διατροφής, κατ’οικον φύλαξης μικρών παιδιών και παροχής συμβουλών οικογενειακού προγραμματισμού. Επίσης συνοδεία σε επισκέψεις σε νοσοκομεία η άλλες δομές υγείας, βοήθεια στην συνταγογράφηση, υποστήριξη και συνοδεία στο σπίτι και σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, Υπηρεσίες βοηθών μητρότητας, υποστήριξη στην παρασκευή φαγητού και στην φροντίδα του νοικοκυριού, εκπαίδευση ασθενών και κηδεμόνων ασθενών στη διαχείριση θεμάτων υγείας, διαμόρφωση και παρακολούθηση εξειδικευμένου διαιτολογίου ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε οργανισμού, υπηρεσίες περιποίησης κόμης και άκρων σε άτομα με ανάγκες ειδικής φροντίδας (έγκυες, ηλικιωμένοι) Υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών (μη επεμβατικών μεθόδων) για ανακούφιση από χρόνια συμπτώματα και γενικά για την προαγωγή της υγείας, οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων και εν γένη σε κάθε υποστηρικτική υπηρεσία που έχει ανάγκη κάθε ωφελούμενος.

Το πρόγραμμα κατ’ οίκον φροντίδας θα παρέχεται ενδεικτικά στις παρακάτω κατηγορίες συμπολιτών μας:

Άτομα που χρειάζονται βοήθεια στις οικιακές εργασίες (μαγείρεμα, δουλειές σπιτιού και λοιπές υποχρεώσεις, συνταγογράφηση, συνοδεία στο νοσοκομείο η σε κοινωνικές εκδηλώσεις)

Άτομα που χρειάζεται να τους διατεθεί ειδικός εξοπλισμός (αναβατόριο, όχημα με ράμπα )για μεταφορά και συνοδεία.

Άτομα με ειδικές ανάγκες, πάσχοντες από άνοια, ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες, έγκυες, παιδιά.

Συγκεκριμένα οι σκοποί του Συνεταιρισμού εξειδικεύονται στην άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων:

  1. Υπηρεσίες αποκλειστικών νοσοκόμων

  2. Υπηρεσίες επισκεπτών νοσοκόμων

  3. Εκπαίδευση ασθενών και κηδεμόνων ασθενών στη διαχείριση θεμάτων υγείας

  4. Διαμόρφωση και παρακολούθηση εξειδικευμένου διαιτολογίου ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε οργανισμού

  5. Υπηρεσίες περιποίησης κόμης και άκρων σε άτομα με ανάγκες ειδικής φροντίδας (έγκυες, ηλικιωμένοι)

  6. Υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών (μη επεμβατικών μεθόδων) για ανακούφιση από χρόνια συμπτώματα και γενικά για την προαγωγή της υγείας

  7. Οργάνωση ημερίδων, εκδηλώσεων

  8. Υπηρεσίες βοηθών Μητρότητας

  9. Υπηρεσίες κατ’ οίκον επισκέψεων σε ηλικιωμένους

  10. Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης για άτομα με αναπηρίες

  11. Υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας για παιδιά και νέους με αναπηρία (κέντρο ημέρας και εξειδικευμένη παροχή θεραπευτικών παρεμβάσεων σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες).

  12. Υπηρεσίες κατ’ οίκον φύλαξης μικρών παιδιών

  13. Υπηρεσίες κοινωνικού λειτουργού

  14. Υπηρεσίες παροχής συμβουλών οικογενειακού προγραμματισμού

  15. Υπηρεσία τηλεβοήθειας (κουμπί πανικού)

  16. Συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων, συνοδεία κατά την επίσκεψη σε γιατρούς η στο νοσοκομείο, συντροφιά, περίπατος, συνοδεία σε κοινωνικές εκδηλώσεις, Υπηρεσίες οικογενειακού βοηθού.

  17. Προετοιμασία φαγητού, φροντίδα νοικοκυριού, οργάνωση λογαριασμών και λοιπόν υποχρεώσεων κτλ

  18. Υπηρεσίες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και αναπήρους.

  19. Υπηρεσίες κέντρων ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

  20. Συνοδεία με ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει ειδική ράμπα, για ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους.

  21. Εμπορία ηλεκτρολογικού και άλλου υλικού για την κάλυψη των αναγκών των ωφελουμένων στο πλαίσιο προσφοράς υποστηρικτικών υπηρεσιών προς αυτούς.

Related Post