Με ιλαρά διαγνώσθηκαν έξι γιατροί μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr που έχει το ρεπορτάζ, οι συγκεκριμένοι γιατροί είναι νέοι σε ηλικία καθώς έχουν γεννηθεί μετά το 1970, γεγονός που σημαίνει είτε ότι δεν είχαν εμβολιαστεί είτε ότι κατά την παιδική τους ηλικία είχαν κάνει μόνο τη μία δόση του εμβολίου που ήταν σε κυκλοφορία εκείνη την περίοδο. Όπως εξηγεί το in.gr, το πρώτο εμβόλιο για την ιλαρά ήταν μονοδύναμο και τα παιδιά δεν έκαναν δύο δόσεις όπως σήμερα.

Στις υγειονομικές αρχές πάντως έχει σημάνει ήδη συναγερμός καθώς τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ τα προηγούμενα τρία χρόνια είχαν δηλωθεί μόλις δύο περιστατικά ιλαράς στην Ελλάδα, τους τελευταίες τέσσερις μήνες δηλώθηκαν 160 περιστατικά από τα οποία τα 60 τις περασμένες 17 μέρες.

Από την πλευρά τους οι αρμόδιοι έχουν ήδη προειδοποιήσει για επιδημική έξαρση και καλούς όλους όσοι είναι ανεμβολίαστοι ή έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου να μεριμνήσουν ώστε να θωρακιστούν απέναντι στον ιό.

Παράλληλα, εκφράζεται έντονη ανησυχία ότι τα κρούσματα μπορεί να αυξηθούν λόγω της αλλαγής του καιρού που αναμένεται.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε καταυλισμούς της Αττικής για να προχωρήσει σε εμβολιασμούς παιδιών. Το σχέδιο αναμένεται να επεκταθεί και στους καταυλισμούς της υπόλοιπης χώρας.

Related Post