Οι αδύνατες εγκυμονούσες μητέρες κάνουν εξυπνότερα παιδιά;

Είναι αλήθεια και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι μητέρες, που έχουν πολλά παραπανίσια κιλά κατά την εγκυμοσύνη τους, πρέπει να ανησυχούν για την υγεία τόσο τη δική τους όσο και για των μωρών τους.

Πρέπει, όμως, να ανησυχούν και για το IQ των παιδιών τους;

Αυτό υποστηρίζει μία νέα έρευνα από τη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας, παιδιά που γεννήθηκαν από υπέρβαρες μητέρες έχουν λίγο χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης από εκείνα, που είχαν πιο αδύνατες μητέρες.

Η έρευνα έγινε από το College London’s Institute for Child Health και είχε δείγμα 20.000 παιδιά, τα οποία υποβλήθηκαν σε διάφορα τεστ νοημοσύνης σε ηλικία πέντε και επτά ετών.
Τα παιδιά των μητέρων, που πήραν πολύ παραπάνω βάρος κατά την εγκυμοσύνη, είχαν 1,5 βαθμό χαμηλότερο στα τεστ, ενώ εκείνα, που οι μητέρες τους ήταν και παραμένουν υπέρβαρες, είχαν 5 βαθμούς λιγότερους.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που επιβάλουν μία γυναίκα να είναι όσο πιο υγιής μπορεί πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένου και του βάρους της. Το επιπλέον βάρος μπορεί να προκαλέσει σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, ενώ είναι πιο πιθανός ο τοκετός με καισαρική τομή. Τώρα, όμως, οι επιστήμονες προσθέτουν και τον δείκτη νοημοσύνης, αν και ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει.

Αρχική

Related Post