Οι φθινοπωρινές μυρωδιές ωφελούν την υγεία

Το στρες της καθημερινότητας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευεξία. Υπάρχουν όμως μερικά «μυστικά όπλα» που θα σας βοηθήσουν σε στιγμές έντασης.

Το φθινόπωρο έφτασε και μαζί του φέρνει υπέροχες μυρωδιές. Μάθετε ποιες είναι και πώς μπορούν να ενισχύσουν την υγεία.

1. Κανέλα

Η γλυκιά μυρωδιά της κανέλας μπορεί να δώσει ώθηση στην εγκεφαλική λειτουργία. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Wheeling Jesuit έδειξε ότι τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τη μυρωδιά της κανέλας απέδωσαν καλύτερα σε πνευματικές δραστηριότητες, επιδεικνύοντας βελτίωση στην οπτική-κινητική αντίδραση, τη λειτουργική μνήμη και τη συγκέντρωση.

2. Κολοκύθα

Η κολοκύθα έχει αποδειχθεί πως είναι αφροδισιακό για τους άνδρες. Μελέτη που διεξήχθη από το Ίδρυμα Θεραπείας και Έρευνας της Όσφρησης και της Γεύσης έδειξε ότι το 40% των ανδρών ανταποκρίθηκε θετικά στη μυρωδιά της κολοκύθας όταν αυτή αναμείχθηκε με λεβάντα.

3. Μήλο

Η μυρωδιά του μήλου μπορεί να καταπραΰνει την ημικρανία. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2008 έδειξε ότι τα άτομα που βρίσκουν τη μυρωδιά του μήλου ελκυστική παρουσίασαν υποχώρηση των συμπτωμάτων του πονοκεφάλου και μειωμένη διάρκεια των επεισοδίων ημικρανίας. Παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η μυρωδιά του πράσινου μήλου μπορεί να μειώσει το άγχος.

4. Μοσχοκάρυδο

Το υπέροχο αυτό μπαχαρικό εμπλουτίζει γλυκά και φαγητά, ενώ παράλληλα ενισχύει τον οργανισμό. Η μυρωδιά του βοηθά στον ύπνο, καθώς χαλαρώνει τους μύες και απαλλάσσει από το στρες. Επίσης, το μοσχοκάρυδο βοηθά τη μνήμη. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η ουσία μυριστικίνη που βρίσκεται στο μπαχαρικό περιορίζει το ένζυμο που συμβάλλει στην εκδήλωση του Αλτσχάιμερ.

onmed.gr

Related Post