Ο ξηρός καρπός που βελτιώνει τη διάθεση των ανδρών

Ο συγκεκριμένος ξηρός καρπός έχει συνδεθεί στο παρελθόν με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο στο παχύ έντερο, καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και πρόληψη του Αλτσχάιμερ.

Τώρα, έρευνα καταλήγει ότι μπορεί ακόμη και να απογειώσει τη διάθεση των ανδρών ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά τον κάνουν να υπερέχει σημαντικά άλλων ξηρών καρπών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα οι υγιείς άνδρες νεαρής ηλικίας που καταναλώνουν καθημερινά καρύδια απολαμβάνουν σημαντική ψυχική τόνωση. Μετά το τέλος της μελέτης που διενεργήθηκε σε άνδρες παρατηρήθηκε βελτίωση της διάθεσης στους νεαρούς άνδρες σε ποσοστό 28%, ωστόσο δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη συσχέτιση στις γυναίκες, χωρίς οι ερευνητές να διευκρινίζουν τους λόγους που παρατηρείται αυτή η διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα.

Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, παλαιότερες μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα καρύδια έχουν θετική επίδραση όσον αφορά την καρδιοπάθεια, τον διαβήτη και την παχυσαρκία, και τώρα αναδεικνύονται τα οφέλη τους και για γνωστικές παραμέτρους, όπως η ψυχική διάθεση.

Related Post