Πειραματικό φάρμακο της Gilead προκαλεί “ραγδαία ανάρρωση” σε ασθενείς με κορωνοϊό

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγου ανακοίνωσαν πως διαπιστώθηκε “ραγδαία ανάρρωση” σε 125 ασθενείς με κορωνοϊό, που έλαβαν το πειραματικό φάρμακο remdesivir της Gilead Sciences στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής.

Χαρακτηριστικό είναι πως η μετοχή της Gilead Sciencies εκτινάχθηκε 12,75 στις after hours συναλλαγές, μετά από τη δημοσίευση έκθεσης του Stat News.

Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένες θεραπείες ή εμβόλια για τον κορωνοϊό, αλλά το remdesivir θεωρείται πρωτοπόρο στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας θεραπείας για τους μολυσμένους από τον κορωνοϊό, που να λειτουργεί.

Αν και τα ευρήματα που παρουσιάζονται από τη Stat είναι υποσχόμενα, δεν βασίζονται σε πλήρη δεδομένα κλινικών δοκιμών από την εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, 125 άνθρωποι με κορωνοϊό που δέχονται φροντίδα στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, συμμετέχουν σε δύο κλινικές δοκιμές της Φάσης 3 που διεξάγει η Gilead.

Οι 113 από αυτούς έχουν σοβαρή μορφή της ασθένειας. Η Stat τόνισε πως έχει στην κατοχή της μια καταγεγραμμένη συζήτηση σε βίντεο αναφορικά με τις δοκιμές, μεταξύ μελών του Πανεπιστημίου του Σικάγου, στη διάρκεια της οποίας ενα από τα μέλη δηλώνει πως όταν ορισμένοι ασθενείς άρχισαν να παίρνουν το φάρμακο, ο πυρετός έπεσε και κάποιοι δεν χρειάζονταν πλέον αναπνευστήρα.

Η μια δοκιμή αφορά τη χορήγηση του remdesivir σε 2.400 ανθρώπους με σοβαρή μορφή της νόσου, η άλλη δοκιμάζει το φάρμακο σε 1.600 ασθενείς με ήπια μορφή.

Και οι δύο δοκιμές λαμβάνουν χώρα σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ξεκίνησαν τον Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Μάιο.

Related Post