Πού Βρισκόμαστε με τον Καρκίνο;

Στις πρόσφατες δεκαετίες, έχει γίνει πρόοδος στην κατανόηση μερικών αιτιών του καρκίνου. Τώρα είναι διαθέσιμη καλή συμβουλή για πρόληψη. Επίσης είναι πιο εύκολο σήμερα να γίνει έγκαιρη διάγνωση και υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες θεραπείας. Το Τμήμα Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών των Η.Π. το συνοψίζει με αυτό τον τρόπο:

«Καλά Νέα: Δεν προσβάλλονται όλοι από καρκίνο. 2 στους 3 Αμερικανούς δεν θα προσβληθούν ποτέ. Καλύτερα Νέα: Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι καρκινοπαθείς θεραπεύονται. Τα Καλύτερα Νέα: Μπορείτε να κάνετε κάτι κάθε μέρα που θα βοηθήσει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τον καρκίνο».

ΔΕΝ έχουμε σκοπό να εξετάσουμε αυτό το θέμα δημιουργώντας ψευδαισθήσεις. Εξάλλου, μια ιατρική πηγή δείχνει ότι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες «58 εκατομμύρια Αμερικανοί που ζουν τώρα θα προσβληθούν από καρκίνο». Πολλές άλλες χώρες έχουν μια παρόμοια αναλογία. Η ψεύτικη αισιοδοξία είναι επομένως περιττή. Εντούτοις, αισιοδοξία που βασίζεται σε γεγονότα θα βοηθήσει όλους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με ελπίδα και θα ενθαρρύνει επίσης τους καρκινοπαθείς να τον πολεμήσουν πιο αποτελεσματικά.

Μπορεί ο Καρκίνος να Θεραπευτεί;

Πώς απαντούν σ’ αυτό το ερώτημα οι εμπειρογνώμονες; Σημειώστε τα εξής:

«Ο καρκίνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί εντελώς. Αναρίθμητοι άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τον καρκίνο έζησαν πολλά χρόνια, με υγεία, χωρίς κανένα ίχνος ή σύμπτωμα της αρρώστιας. . . . Αναμφισβήτητα ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος.»—The Complete Medical Guide, στην Αγγλική (Δε Κομπλίτ Μέντικαλ Γκάιντ) του Δρ Μπένζαμιν Φ. Μίλλερ.

«Ο φόβος γι’ αυτή την αρρώστια έχει συσκοτίσει το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο μπορούν να θεραπευτούν, και ότι κατάλληλη ιατρική περίθαλψη εκείνων που δεν μπορούν να θεραπευτούν μπορεί να προσθέσει χρόνια άνετης και παραγωγικής ζωής».—The Facts About Cancer, στην Αγγλική (Δε Φακτς Αμπάουτ Κάνσερ) του Δρ Τσάρλς Φ. Μακκάν, Καθηγητή της Χειρουργικής, του Πανεπιστημίου Γέηλ.

«Μερικά είδη καρκίνου είναι εύκολα θεραπεύσιμα· ενώ άλλα είναι σχεδόν πάντα πλήρως μη θεραπεύσιμα τον καιρό που γίνεται η διάγνωσή τους. . . . Οι καρκίνοι τριών οργάνων (πνεύμονα, στήθους, και παχύ εντέρου) είναι προς το παρόν εξαιρετικής σπουδαιότητας επειδή είναι υπεύθυνοι για τους μισούς θανάτους από καρκίνο στις Η.Π.»—The Causes of Cancer, στην Αγγλική (Δε Κώζες οφ Κάνσερ) Σερ Ρίτσαρντ Ντολ και Ρίτσαρντ Πίτο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Αγγλία.

Αλλά υπάρχει ακόμη μια σοβαρή διαπίστωση που προσθέτει κάτι περισσότερο σ’ αυτή την εικόνα. Στο βιβλίο του Target: Cancer, στην Αγγλική (Τάρκετ: Κάνσερ), ο επιστημονικός συγγραφέας Έντουαρντ Τσ. Σιλβέστερ δηλώνει: «Ο φονιάς σίγουρα δεν έχει συλληφθεί. Οι πιο θανατηφόροι καρκίνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες—ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του μαστού μετά από την εμμηνόπαυση και οι κολο-ορθικοί καρκίνοι—δεν είναι περισσότερο θεραπεύσιμοι τώρα από ότι ήταν πριν από τριάντα με σαράντα χρόνια, . . . αν και σε μερικές περιπτώσεις άνθρωποι με τέτοιους καρκίνους διατηρούνται στη ζωή περισσότερο».

Τεράστια ποσά χρημάτων ξοδεύονται κάθε χρόνο σε αντικαρκινικές έρευνες, αλλά είναι μια από τις πιο ασύληπτες αρρώστιες που γνώρισε ο άνθρωπος. Ωστόσο, υπάρχει μια θετική διαπίστωση στα τρία είδη καρκίνων που αναφέρθηκαν—μερικοί άνθρωποι «διατηρούνται στη ζωή περισσότερο».

Στην περίπτωση του καρκίνου, μήπως είμαστε όλοι θύματα σύμπτωσης; Ή μήπως υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να τον αποτρέψουμε; Μήπως οι συνήθειες ζωής και φαγητού έχουν κάποια σχέση με τη συχνότητα του καρκίνου;. – https://wol.jw.org/

Related Post