Πρωτοποριακή μέθοδος μειώνει την αίσθηση της πείνας

Ερευνητές του πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα, ανακάλυψαν μια πρωτοποριακή μέθοδο που υπόσχεται μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας.

Δεδομένου ότι από τα 160 εκατομμύρια Αμερικανούς που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μόνο το 5-10% προβλέπεται να δει τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει με τα συμβατικά προγράμματα αδυνατίσματος.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το 100% των συμμετεχόντων αισθάνθηκε λιγότερη πείνα χωρίς επιπλοκές ή παρενέργειες, ενώ κάποιοι μείωσαν το βάρος τους μέσα σε τρεις μήνες.

Πρόκειται για μια πειραματική θεραπεία κατά την οποία ψύχεται το νεύρο που μεταφέρει την αίσθηση της πείνας στο σώμα. Συγκεκριμένα, με τη μέθοδο CT-guided ablation δημιούργησαν παρεμβολές στα εν λόγω σήματα.

Με τη βοήθεια της αξονικής τομογραφίας εντόπισαν την καλύτερη διαδρομή όπου το σήμα κινείται από το στομάχι προς τον εγκέφαλο, έπειτα αναισθητοποίησαν την περιοχή και μούδιασαν τμήμα του νεύρου του πνεύμονα με τη βοήθεια ψυχρού αέριου αργού.

«Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 25 λεπτά και είναι σχεδόν ανώδυνη» εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης  dr David Prologo, ενώ διευκρινίζει ότι η εν λόγω μέθοδος καταστέλλει μόνο την μία από τις δύο διαδρομές των σημάτων, γι’ αυτό μιλάμε για μείωση στην αίσθηση της πείνας και όχι εξάλειψη.

Related Post