Πώς να αυξήσεις το μεταβολισμό σου το πρωί

Αν είσαι τύπος της πρωινής γυμναστικής να μην φας τίποτα πριν την προπόνηση, ιδίως αν όταν γυμνάζεσαι αντιμετωπίζεις δυσφορία στο στομάχι.

Όταν μιλάμε για γυμναστική, υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που προπονούνται το πρωί κι αυτοί που δεν σηκώνονται από το κρεβάτι τους αν δεν βγει ο ήλιος για τα καλά. Ασχέτως σε ποια κατηγορία ανήκεις, το τι κάνεις το πρωί μπορεί να βοηθήσει ή να κάνει κακό στο μεταβολισμό σου, όπως υποστηρίζει η προπονήτρια Yumi Lee, συνιδιοκτήτρια του Reebok CrossFit Lab, κι αυτή στην οποία οφείλει τη γραμμή της η Jessica Alba.

Παρόλο που η ίδια είναι οπαδός της πρωινής γυμναστικής, η Yumi συμβουλεύει όσους δεν είναι να τρώνε πρωινό αμέσως μόλις ξυπνήσουν. «Ξεκίνα την ημέρα σου είτε με ένα καλό πρωινό είτε με μία καλή προπόνηση» προτείνει. «Αν πρόκειται να γυμναστείς μέσα σε μία ώρα αφότου ξύπνησες, τότε μην φας. Αν όμως, δεν μπορείς να γυμναστείς μέσα σε αυτή την ώρα, τότε φάε πρωινό. Είτε γυμναστείς είτε φας ένα καλό πρωινό, θα ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου» τονίζει.

Αν είσαι τύπος της πρωινής γυμναστικής, η Yumi συνιστά να μην φας τίποτα πριν την προπόνηση, ιδίως αν όταν γυμνάζεσαι αντιμετωπίζεις δυσφορία στο στομάχι. Αν χρειάζεσαι λίγα καύσιμα πριν τη γυμναστική, η Yumi προτείνει ένα μικρό smoothie πρωτεΐνης, ένα ελαφρύ τοστ με άπαχη πρωτεΐνη ή ένα μικρό μπολ με βρώμη αλλά «όχι πάρα πολύ». «Είναι πολύ καλύτερο να κάψεις ό,τι έχει αποθηκευτεί την προηγούμενη ημέρα, παρά αυτό που μόλις έφαγες στο πρωινό» συμπληρώνει.

http://www.skai.gr

Related Post