Στοματική υγεία για μικρούς και μεγάλους

Ένα ευρύτατο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου και προαγωγής στοματικής υγείας διοργανώνει και φέτος η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Το πρόγραμμα ξεκινά από τους μαθητές Δημοτικών στους οποίους εθελοντές Οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά θα πραγματοποιήσουν με τη βοήθεια κινητής μονάδας δωρεάν οδοντοστοματολογικές εξετάσεις, καθώς και αγωγή υγείας.

Τα αποτελέσματα κάθε εξέτασης θα δοθούν εγγράφως, προκειμένου οι γονείς να ενημερωθούν για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών τους.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος στα σχολεία θα υλοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους στα Νηπιαγωγεία, όπου θα είναι δυνατή η χορήγηση πιστοποιητικού οδοντοστοματολογικής εξέτασης για την εγγραφή των παιδιών στην Α΄ τάξη του δημοτικού. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Για πρώτη φορά το πρόγραμμα υλοποιείται και στα μέλη των 6 ΕΔΑΠΕ (πρώην ΚΑΠΗ), αφού από τα μέσα Νοεμβρίου ξεκινά εξέταση από ειδικό στοματολόγο στα μέλη τους, καθώς και ενημερωτικές εισηγήσεις πάνω στα ιδιαίτερα προβλήματα στοματικής υγείας που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία.

Το πρόγραμμα συντονίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο οδοντίατρος, μέλος του Συλλόγου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεόδωρος Μερεντίτης, σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Λαμπρινή Μάνου και την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο για τα ΕΔΑΠΕ Μαρία Διακάτου.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης ευχαρίστησε για τη συνέχιση της συνεργασίας τα μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, υπογραμμίζοντας ότι « ιδιαίτερα αυτή την κρίσιμη περίοδο, η προσφορά τους με την εθελοντική συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας έχει ιδιαίτερη σημασία για την στήριξη των πολιτών και την εμπέδωση κλίματος αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία».

Related Post