Τα 6 χειρότερα διαιτητικά tips Μην πιστεύετε ό,τι διαβάζετε

Ζούμε σίγουρα στην εποχή της εικόνας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας να το αφιερώνουμε σε δίαιτες και διατροφές, που υπόσχονται το σώμα που πάντα ονειρευόμασταν. Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγες οι συμβουλές και τα tips που, αν και ιδιαίτερα δημοφιλείς, είναι υπερβολικές και, πολλές φορές, μη δραστικές. Ποιες είναι αυτές;

Το λίπος μας παχαίνει
Η αλήθεια βρίσκεται στο είδος του λίπους που καταναλώνουμε. Τσιπς, μπισκότα και junk food αυξάνουν την χοληστερίνη και τον κίνδυνο για καρδιοαγγειακά νοσήματα, αλλά υπάρχουν και τα «καλά» λιπαρά, που προστατεύουν την καρδιά και την υγεία μας συνολικότερα. Και, συνδυασμένα με μία ισορροπημένη διατροφή, τα «καλά» λιπαρά μπορούν να μας προστατεύσουν και από την παχυσαρκία.

Όλες οι θερμίδες είναι το ίδιο- και πρέπει να τις μετράμε
Το είδος των θερμίδων, ο χρόνος που τις καταναλώνουμε και η ποιότητά τους μπορούν να κάνουν την διαφορά στο σώμα μας. Όπως είναι γνωστό, το φαγητό προκαλεί αντιδράσεις στον οργανισμό μας και το είδος του φαγητού που καταναλώνουμε είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Για παράδειγμα, 50 θερμίδες από μήλο προκαλούν πολύ διαφορετικές αντιδράσεις από τις ίδιες θερμίδες που προέρχονται από την κατανάλωση cheesecake.

Κατανάλωση πρωτεΐνης
Η αποκλειστική κατανάλωση πρωτεΐνης δεν είναι λύση για την σωστή απώλεια βάρους. Το σώμα μας χρειάζεται εξίσου και υδατάνθρακες και λίπος για να λειτουργεί κανονικά και το να τα αποκλείουμε από την διατροφή μας δεν έχει νόημα. Όχι μόνο στερούμε από τον οργανισμό μας τις απαραίτητες φυτικές ίνες και άλλα αντιοξειδωτικά, αλλά αυξάνουμε και το ρίσκο του να καταναλώνουμε υπερβολικά πολύ ζωικό λίπος που μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων.

Αποκλείστε από την διατροφή σας την γλουτένη
Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι η γλουτένη είναι ένα συστατικό που μας παχαίνει ιδιαίτερα. Το πρόβλημα είναι ότι ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει μεγάλα ποσοστά επεξεργασμένων τροφών, από λευκό αλεύρι, που δημιουργούν πρήξιμο. Η καλύτερη λύση είναι η κατανάλωση τροφίμων ολικής άλεσης.

Τρώτε κάθε δύο ώρες για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας
Στην πραγματικότητα, τα γεύματα ανά 4, 5 ή ακόμα και 8 ώρες δεν θα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας. Η συχνότερη κατανάλωση τροφής μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την πείνα και τις λιγούρες, και, συνεπώς, να μείνετε μακριά από πειρασμούς. Αλλά αν θέλετε να τρώτε με αυτή την συχνότητα θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα γεύματα και τα σνακ σας, αφού υπάρχει περίπτωση να οδηγηθείτε στην υπερβολική κατανάλωση θερμίδων.

Ξεχάστε για πάντα τις «απαγορευμένες» τροφές
Όταν κάνουμε δίαιτα έχουμε όλι την τάση να ακολουθούμε την λογική του «όλα ή τίποτα», χωρίς ποτέ να μπορούμε να βρούμε την χρυσή τομή. Φυσικά, δεν μπορούμε σε μία μέρα να καταναλώσουμε πίτσα, πατάτες τηγανητές και κέικ σοκολάτας αλλά, με έναν προσεκτικό προγραμματισμό, μπορούμε να μην στερηθούμε αυτά τα φαγητά, ειδικά όταν είμαστε με παρέα. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα καταναλώσουμε με μέτρο, και αν μπορούμε να τα μοιραστούμε με την παρέα μας. Έρευνες, μάλιστα, έχουν δείξει ότι η περιορισμένη κατανάλωση αυτών των τροφών είναι αυτή που μας συγκρατεί από το να πέσουμε με τα μούτρα στη συνέχεια.

http://www.queen.gr

Related Post