Τι είναι ο αυτισμός και πώς πραγματικά νιώθει ένα παιδί; Απλά δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε

Ο αυτισμός είναι μία από τις πιο περίπλοκες, δύσκολες και πιο οδυνηρές στην αντιμετώπισή τους νευροψυχιατρικές διαταραχές. Σε αρκετές περιπτώσεις, το παιδί φαίνεται «διαφορετικό» από τη στιγμή της γέννησής του και δεν ανταποκρίνεται στους ανθρώπους. Υπάρχουν φορές που εστιάζει την προσοχή του σε ένα αντικείμενο για πολύ ώρα, ενώ η ανάπτυξη στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι φυσιολογική.

Προκειμένου να καταλάβουν όσοι δεν γνωρίζουν πώς πραγματικά νιώθει ένα αυτιστικό παιδί και με ποιο τρόπο λειτουργούν ο οργανισμός The World of Autism PSA δημιούργησε ένα animated βίντεο.

Το βιντεάκι ξεκινά με ένα αγόρι σε μια βάρκα, ενώ μια αγορίστικη φωνή εξηγεί τι ακριβώς κάνει το παιδί και πώς νιώθει. «Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που δεν μιλούσε για αρκετό καιρό. Στο αγόρι άρεσε τα πράγματα να είναι ίδια. Κάθε αλλαγή το τρόμαζε και το τάραζε. Το άγνωστο ήταν ένα μη φιλικό περιβάλλον για εκείνο. Το αγόρι ήταν πολύ ευαίσθητο στα φώτα και τους ήχους. Έτσι «έχτισε» μυστικές κρυψώνες, όπου κανείς δεν θα μπορούσε να μπει μέσα. Στο αγόρι δεν άρεσε να κοιτάζει τους ανθρώπους μεσ’ τα μάτια. Δεν ήθελε να δείχνει κακό απλά δεν του άρεσε να νιώθει άβολα. Κάποιες φορές χτυπούσε τα χέρια του, ξανά και ξανά…», σε αυτό το σημείο η παιδική φωνή αλλάζει στο βίντεο και η φωνή του Jacob Sanchez, ενός παιδιού με αυτισμό συνεχίζει… «Και τότε ανακάλυψα ότι έχω αυτισμό και η οικογένειά μου ζήτησε βοήθεια. Σιγά, σιγά, βρήκα τη φωνή μου και έμαθα όλα εκείνα που θα με έκαναν να ζω καλύτερα!».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Related Post