Τι είναι το mommyrexia, που έχει γίνει μόδα και πώς «γεννήθηκε»;

Είστε έγκυος και σας έχει πιάσει μία εμμονή να μην πάρετε βάρος; Δεν είστε η μόνη, αυτό είναι σίγουρο, αλλά θέλει τεράστια προσοχή. Δώστε βάρος στην υγεία και όχι στην εμφάνιση.

Γυναίκες, που έχουν ως πρότυπο διάσημες μητέρες του Χόλυγουντ και όχι μόνο, οι οποίες κατάφεραν να πάρουν το ελάχιστο επιπλέον βάρος κατά την εγκυμοσύνη τους και μέσα σε λίγες εβδομάδες επέστρεψαν στην προηγούμενη «εικόνα» τους, προσπαθούν –ορισμένες φορές εις βάρος της υγείας τους- να τις αντιγράψουν και έτσι γεννήθηκε ο όρος mommyrexia.

Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι γυναίκες, που έχουν πιθανότητες να «πάθουν» mommyrexia, είναι εκείνες, για τις οποίες η ομορφιά και η εμφάνιση είναι αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, και εκείνες, που φοβούνται μην χάσουν την προσοχή των συντρόφων τους.

Υπάρχουν, άλλωστε, γυναίκες, που στον φόβο τους μην τυχόν και χάσουν τον σύντροφό τους, παραμελούν τα παιδιά τους. Ακόμα και μετά την εγκυμοσύνη, όμως, μητέρες απέχουν από τον θηλασμό, ώστε να έχουν χρόνο να γυμνάζονται.

Θέλει προσοχή!

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και υπενθυμίζουν ότι μία αυστηρή δίαιτα, που δεν επιτρέπει στην εγκυμονούσα να πάρει βάρος, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει και το βάρος του εμβρύου.

Το να πάσχει μία γυναίκα και ειδικά μία μητέρα από διατροφική διαταραχή είναι πολύ σημαντικό. Εάν οι άνθρωποι, που είναι δίπλα σας και σας αγαπούν, ξεκινήσουν να σας εφιστούν την προσοχή σας για το βάρος σας, καλό θα ήταν να το συζητήσετε με τον μαιευτήρα σας και να ακούσετε τις συμβουλές του.

Κανένας δεν υποστηρίζει ότι πρέπει να τρώτε για δύο, αλλά ούτε και να καταναλώνετε τροφές, οι οποίες το μόνο που προσφέρουν είναι λίπος. Πρέπει, όμως, να τρέφεστε σωστά. Λαχανικά, φρούτα, χυμοί, ψάρι και κρέας.

Όπως υπάρχει ιδανικό βάρος για το έμβρυο, ανά μήνα κύησης, έτσι υπάρχει και ιδανικό βάρος για την εγκυμονούσα μητέρα. Αυτούς τους μήνες της ζωής σας προέχει η υγεία η δική σας και του μωρού και όχι η εμφάνισή σας.

Αρχική

Related Post