Τι είναι το umeboshi που θεραπεύει το hangover των Ιαπώνων;

Οι Ιάπωνες όταν υποφέρουν από τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης οινοπνευματωδών ορκίζονται από αυτό το κομμάτι φρούτου! Ume σημαίνει «δαμάσκηνο», παρά το γεγονός ότι είναι ένα είδος βερίκοκου! Έχει έντονα ξινή και αλμυρή γεύση που βοηθά τον οργανισμό να ξεπεράσει μια νύχτα κραιπάλης!

Οι αγρότες συγκομίζουν το ume τον Ιούνιο, όταν η περιεκτικότητά του σε οξύ είναι υψηλότερη. Στα παραδοσιακά νοικοκυριά, οι μητέρες και οι γιαγιάδες αλατίζουν και αποξηραίνουν το umeboshi στον ήλιο κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων κάθε καλοκαίρι.

Ο συνδυασμός οξέων και μετάλλων που περιέχει καταπραΰνει τους πόνους του σώματος, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και χάρη στην αλκαλικότητά του βοηθά στην πέψη. Οι Σαμουράι έτρωγαν αυτά τα αλμυρά φρούτα για να καταπολεμήσουν τους στομαχόπονους και την κόπωση.

Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 20 βρώσιμες ποικιλίες του φρούτου, ενώ τα τελευταία χρόνια, οι πιο ήπιες και γλυκές εκδόσεις του έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς. Τα Umeboshi είναι διαθέσιμα σε αγορές και καταστήματα σε ολόκληρη την Ιαπωνία και σε μαγαζιά με ιαπωνικά φαγητά σε όλο τον κόσμο.

Related Post