Το απλό τρικ για να καταλάβεις αν πίνεις αρκετό νερό

Τα οφέλη του νερού για τον οργανισμό είναι αδιαμφισβήτητα. Αρκεί να τα απολαμβάνουμε όμως!

Το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό. Πίνοντας νερό ενεργοποιούμε το μεταβολισμό, ενυδατώνουμε εσωτερικά τον οργανισμό και εξωτερικά την επιδερμίδα, βοηθάμε στην καλύτερη συνολική λειτουργία του οργανισμού.

Σύμφωνα με τις περισσότερες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, η ημερήσια κατανάλωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Αυτές είναι πληροφορίες που όλοι ξέρουμε, αλλά μάλλον έχουμε αποθηκευμένες σε κάποιο «κουτάκι» στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού μας. Κοντολογίς, τις αγνοούμε.

Κι ενώ το καλοκαίρι μπορεί να είστε μόνιμα με ένα μπουκαλάκι νερό στο χερί (το οποίο μάλιστα το αδειάζετε και το γεμίζετε συνεχώς), το χειμώνα, λόγω των μειωμένων θερμοκρασιών, μειώνεται και η ανάγκη κατανάλωσης νερού. Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε αν πίνετε αρκετό νερό ή αν χρειάζεστε «ενισχύσεις»; 

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος να το καταλάβετε είναι να τσεκάρετε το χρώμα των ούρων σας, μια υπόθεση που πάει ως εξής: Αν είναι ανοιχτόχρωμα, σχεδόν διάφανα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, αν είναι σκούρα και έχουν έντονη μυρωδιά χρειάζεται να αυξήσετε τη συχνότητα που γεμίζετε το ποτήρι σας.

Related Post