Φοβίες που κάνουν κακό στην υγεία

Εάν πάσχετε από χρόνια προβλήματα υγείας, αυτά μπορεί να οφείλονται σε φοβίες και ειδικότερα στο φόβο της φτώχειας και το φόβο της κριτικής. Αυτές οι δύο φοβίες μπορούν να αποτελέσουν το λόγο για να κολλήσετε σε μια δουλειά που μισείτε ή και σε σχέσεις που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε στη ζωή σας. Προκειμένου να ξεπεράσετε αυτές τις φοβίες πρέπει να τις αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. Μόλις βρείτε τι φοβάστε και γιατί, μπορείτε να δράσετε και να διώξετε τις εν λόγω φοβίες.

Ο φόβος της φτώχειας: Το βασικό σύμπτωμα του φόβου της φτώχειας είναι να ανησυχείτε συνεχώς ότι δεν επαρκούν τα χρήματα που έχετε ακόμα και όταν γνωρίζετε ότι επαρκούν. Για παράδειγμα, όταν αποφασίζετε να αλλάξετε δουλειά, τότε παρουσιάζεται η φοβία για το τι θα συμβεί όταν θα έχετε ξεμείνει από χρήματα. Αν είστε πάρα πολύ φοβισμένοι για να κάνετε το πρώτο βήμα και να αλλάξετε πρέπει να πάρετε πληροφορίες από ειδικούς και ανθρώπους που έχουν επιτύχει να αντιμετωπίσουν τις φοβίες τους, ώστε να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους.

Για να νικήσετε το φόβο της φτώχειας:

• Αναγνωρίστε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι.
• Βάλτε στην άκρη κάποιες οικονομίες. Ξοδέψτε ακριβώς όσα χρήματα χρειάζεστε.
• Μην μιλάτε με αρνητικούς ανθρώπους για το τι κάνετε.
• Συνδεθείτε με ανθρώπους που παίρνουν ρίσκα και δεν έχουν φοβίες.

Ο φόβος της κριτικής : Αυτή η φοβία ενυπάρχει σε μια κοινωνία που μετρά την επιτυχία με την κοινωνική θέση και τα χρήματα. Το άγχος που δημιουργήθηκε σε όλους με την προσπάθεια να είναι κάποιος καλός και τέλειος γεμίζει τα γραφεία των γιατρών με ασθενείς που δεν περνούν ποτέ καλά .

Τα συμπτώματα του φόβου της κριτικής είναι η αναβλητικότητα , η ανικανότητα να δεχθούμε τη διόρθωση χωρίς να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, η αμφιθυμία για την έναρξη και την ολοκλήρωση έργων και το να βλέπουμε τα λάθη μας ως ασυγχώρητες αποτυχίες. Πολλές νέες ιδέες πεθαίνουν κατά τη γέννησή τους , λόγω του φόβου της απόρριψης από τρίτους, τρίτοι που είναι συχνά επίσης άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την ίδια φοβία και επίσης φοβούνται την κριτική . Δυστυχώς , αυτή η φοβία μπορεί να σας οδηγήσει να χάσετε πολλές χρυσές ευκαιρίες.

http://rizopoulospost.com

Related Post