Η διατροφή που προσφέρει υγεία και πολλά χρόνια ζωής


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Το φαγητό είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και η διατροφή που ακολουθούμε, επηρεάζει τη ζωή μας και την υγεία μας, γενικότερα. Πολλοί από εμάς, λόγω του έντονου τρόπου ζωής και των πολλών απαιτήσεων, δεν ακολουθούμε κάποιο υγιεινό διατροφικό πλάνο και δεν ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του φαγητού που καταναλώνουμε. Γνωρίζοντας όλα όσα μας βοηθούν να κάνουμε σωστές επιλογές και να βελτιώσουμε την υγεία και το σώμα μας, αποτελούν τις βασικές συστάσεις για μακροβιότητα και υγεία οι οποίες είναι οι εξής:

Ακολουθήστε μία υγιεινή καθημερινή διατροφή, με όλες τις ομάδες τροφίμων και, σύμφωνα με τις συστάσεις της Μεσογειακής διατροφής. Αποκλείστε μόνο τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και υδατάνθρακες.

Προτιμήστε προϊόντα χαμηλά σε ζάχαρη. Περιορίστε την κατανάλωση απλών, ραφιναρισμένων ζαχάρων από γλυκά, αναψυκτικά, χυμούς νέκταρ, μέλι και μαρμελάδες. Τα τρόφιμα αυτά θα πρέπει να εντάσσονται αραιά στη διατροφή σας.

Προτιμήστε γαλακτοκομικά άπαχα 0% λιπαρά και ημίπαχα με 1-2% λιπαρά (γάλα, γιαούρτι). Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά είναι πλούσια σε επιβαρυντικά, κορεσμένα λιπαρά.

http://www.pelop.gr