Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Τα συνεχιζόμενα κρούσματα σε όλη τη χώρα καθώς και η ύπαρξη “ορφανών” κρουσμάτων έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις τάξεις της κυβέρνησης, η οποία υπολογίζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα απέναντι στον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής τα μέτρα που έχουν ληφθεί αποσκοπούν στο να ελέγξουν την προέλευση των κρουσμάτων και την ιχνηλάτηση τους. Ταυτόχρονα δίνονται συνεχώς οδηγίες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση του ιού από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όμως η ύπαρξη “ορφανών” κρουσμάτων, δηλαδή κρουσμάτων τα οποία δεν συνδέονται με το περιβάλλον και τις επαφές ήδη πιστοποιημένων ασθενών, αλλά για υποθέσεις για τις οποίες κανείς δεν ξέρει από που μπορεί να κόλλησαν τον ιό, ωθεί την κυβέρνηση να πάρει επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε “λουκέτο” όλων των σχολείων προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ένα τέτοιο μέτρο βάζει την χώρα στην “Φάση 2” της εξάπλωσης του ιού, κάτι που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο μέτρο προκειμένου η χώρα μας να μην έχει την πορεία της Ιταλίας, η οποία μετράει χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες θύματα.

Ήδη το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε πως προσωρινά αναστέλλονται τα σχολικά πρωταθλήματα και οι σχολικοί αγώνες ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ.

Related Post