Η παρατεταμένη χρήση smartphone συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας

Νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας, δείχνει ότι δείχνει ότι οι φοιτητές που χρησιμοποιούν smartphone για πέντε ή περισσότερες ώρες ανά ημέρα, έχουν υψηλότερη πιθανότητα εμφάνισης παχυσαρκίας και συνηθειών που συνδέονται με υψηλότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 1060 φοιτητές, ηλικίας 19-20 ετών. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν πως οι φοιτητές που συνήθιζαν να χρησιμοποιούν smartphone για πέντε ή περισσότερες ώρες την ημέρα, είχαν 43% μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι παχύσαρκοι. Επιπλέον, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να καταναλώνουν περισσότερα αναψυκτικά, φαγητό τύπου fast food και να έχουν χαμηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Όπως σχολιάζουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι η παρατεταμένη χρήση κινητών τηλεφώνων νέας τεχνολογίας, είναι πιθανό να συμβάλλει στην εμφάνιση παχυσαρκίας, αποτρέποντας την άσκηση και προάγοντας άλλες ανθυγιεινές συνήθειες που συνδέονται με αύξηση του σωματικού βάρους

Related Post