Κολικός νεφρού: πώς να απαλλαγούμε από τους πόνους;

Ο κολικός του νεφρού είναι ένας βίαιος πόνος, που μπορεί να επηρεάσει τη σπονδυλική στήλη, το κάτω μέρος της κοιλιάς, την ουροδόχο κύστη, τη βουβωνική χώρα, το όσχεο (σε άνδρες) ή χειλέων (στις γυναίκες) και να καταλήξει στον μηρό.

Λόγω της κίνησης του ουροποιητικού συστήματος, ο πόνος είναι ιδιαίτερα έντονος και συνεχής, ενώ μπορεί να παρουσιάσει συμπτώματα, όπως πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης, αιμορραγία κατά την ούρηση, ναυτία, έμετος, ωχρότητα, ρίγος, εφίδρωση, και συχνουρία.Πριν προβείτε ωστόσο, σε φαρμακευτικές λύσεις καλό θα ήταν να δοκιμάζατε ορισμένες μη χημικές τακτικές, αφού φυσικά πρώτα συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Μια από τις απλούστερες θεραπείες για τον κολικό του νεφρού είναι να πίνετε άφθονονερό σε καθημερινή βάση. Προσπαθήστε να καταναλώνετε δύο- τρία λίτρα νερό κάθε μέρα. Στην ίδια λογική και οι ζεστές κομπρέσες, που μπορούν να φανούν ιδιαίτερα ανακουφιστικές για τον πόνο.

Τα φύλλα τσουκνίδας θεωρούνται ότι είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για τον κολικό του νεφρού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε δύο κουταλιές της σούπας φύλλα τσουκνίδας σε βραστό νερό και να φτιάξετε ένα ρόφημα. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια πιείτε δύο έως τρεις φορές σε καθημερινή βάση.

Προκειμένου να μειώσει την αίσθηση καψίματος και την επώδυνη ούρηση δοκιμάστε να πιείτε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο (λαδολέμονο). Ανακατέψτε ίσα μέρη από τα δύο υλικά και πιείτε το μίγμα με ένα ποτήρι νερό.

Τα φασόλια είναι επίσης πολύ αποτελεσματικά στη θεραπεία του κολικού. Προσθέστε ξηρά φασόλια σε βρασμένο νερό. Αφήστε το νερό να κρυώσει και πιείτε το (αφού αφαιρέσετε τα φασόλια) κάθε δύο ώρες.

Ακολουθήστε μία διατροφή πλούσια σε φρούτα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακάολικής αλέσεως, ψάρια, πουλερικά και όσπρια. Επίσης, οι μπανάνες, το καστανό ρύζι, ησόγια, το κριθάρι και η βρώμη, δεδομένου ότι είναι τροφές πλούσιες σε ασβέστιο σε συνδυασμό με μαγνήσιο, θα σας απαλλάξουν από τον πόνο.

Related Post