Κολλάνε τα σκυλιά κορωνοϊό; “Θετικός” βρέθηκε σκύλος στο Χονγκ Κονγκ!


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σημαντικές ανακοινώσεις για το αν η ασθένεια περνάει στα κατοικίδια.

Όλα αυτά ήταν στην σφαίρα των υποθέσεων, μέχρι που πριν από λίγη ώρα στο Χονγκ Κονγκ σκύλος εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από θετική διάγνωση στον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν ότι τα δείγματα σάλιου από το στόμα και τη μύτη του κατοικίδιου βρέθηκαν «αδύναμα ίχνη» του κορωνοϊού προσθέτοντας ότι δεν έχουν ακόμα αποδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί σε ζώα.

Το σχετικό τμήμα που διεξήγαγε τον έλεγχο ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει το τετράποδο σε επιπλέον τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί με τον κορωνοϊό ή αν τα αποτελέσματα των τεστ των δειγμάτων του είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντικής μόλυνσης.

«Για την ώρα δεν έχουμε αποδείξει ότι μπορεί να μολυνθούν ζώα ή αν μπορεί να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το σκυλί, ωστόσο, μπήκε σε καραντίνα για δύο εβδομάδες.

Στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αποδείξεις ότι τα ζώα συντροφιάς μπορούν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό. {πηγή}