Κορωνοϊός: Θάλαμο που «σκοτώνει» τον ιό σε 40 δευτερόλεπτα δοκιμάζουν στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση τεστάρεται επί του παρόντος από εργαζόμενους, όπως το προσωπικό δημόσιας υγείας – Παράλληλα, λειτουργούν και ρομπότ που απολυμαίνουν τους χώρους του αεροδρομίου σε 24ωρη βάση

Τη μέθοδο χρήσης ενός θαλάμου απολύμανσης, που «μπορεί να σκοτώσει όλα τα μικρόβια, συμπεριλαμβανομένου και του νέου κορωνοϊού μέσα σε 40 δευτερόλεπτα» δοκιμάζουν οι αρχές στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι το πρώτο μέρος στον κόσμο που χρησιμοποιεί τους χώρους υγιεινής CLeanTech, οι οποίοι αξιοποιούνται επί του παρόντος από τους βασικούς εργαζόμενους, όπως το προσωπικό δημόσιας υγείας.

Η εσωτερική επιφάνεια του θαλάμου είναι επικαλυμμένη με ένα αντιμικροβιακό υλικό που σκοτώνει τυχόν ιούς και βακτήρια, τα οποιά βρίσκονται πάνω στον άνθρωπο. Το αεροδρόμιο περιγράφει την εγκατάσταση ως «εγκατάσταση απολύμανσης πλήρους σώματος».

Πριν εισέλθουν στον συγκεκριμένο θάλαμο, τα άτομα ελέγχονται για την θερμοκρασία τους, ένα από τα βασικά σημάδια της λοίμωξης COVID-19.

Αφού εισέλθουν στον κλειστό θάλαμο, ξεκινούν οι διαδικασίες απολύμανσης, οι οποίες έχουν διάρκεια 40 δευτερολέπτων.

Σε δήλωση του, εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανέφερε σχετικά: «Η εσωτερική επιφάνεια του θαλάμου είναι εξοπλισμένη με αντιμικροβιακή επικάλυψη που μπορεί να σκοτώσει εξ αποστάσεως ιούς και βακτήρια πάνω στα ανθρώπινα σώματα και τα ρούχα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες του φωτοκαταλύτη και των νανο-βελονών. Επιπλέον, χρησιμοποιείται απολυμαντικό σπρέι για άμεση απολύμανση».

Οι θάλαμοι αυτοί αποτελούν ένα από τα πολλά μέτρα που δοκιμάζει το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ για να μείνει μακριά από τη μετάδοση του ιού.

Άλλες μέθοδοι ελέγχου περιλαμβάνουν τα αυτόνομα ρομπότ που κινούνται γύρω από το αεροδρόμιο και το καθαρίζουν.

Τα κυλινδρικά ρομπότ είναι εξοπλισμένα με αποστειρωτή υπεριώδους ακτινοβολίας και αποστειρωτή αέρα. Ο στόλος τους λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο σε περιοχές που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο συγκέντρωσης κορωνοϊού, όπως οι τουαλέτες.

Related Post