Κορωνοϊός: Στα 84 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα – 11 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Συνεχίζουν να αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς μόνο σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας επιβεβαίωσε 11 νέους ασθενείς.

Αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός ότι από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 4 είναι “ορφανά”, δεν έχουν δηλαδή ιστορικό ιχνηλασιμότητας καθώς δεν συνδέονται με προηγούμενες περιπτώσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τα κρούσματα φτάνουν στα 84 συνολικά, 56 εκ των οποίων είναι από το γκρουπ ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους. Ζήτησε ακόμη από τις ευπαθείς ομάδες να “μείνουν σπίτι τους”.

Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι για την χώρα μας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 27 νοσηλεύονται, ο ένας σε σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιπο 57 βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, καλά στην υγεία τους. Επίσης για 4 κρούσματα δεν έχει τεκμηριωθεί ιστορικό έκθεσης.

Μεταξύ των κρουσμάτων περιλαμβάνεται και ένα το οποίο αφορά σε  υπάλληλο της Πρεσβείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας, “ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα την δημόσια υγεία, η Πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου 2020 έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος μετά την διάγνωση υπαλλήλου με κορωνοϊό. Ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους”.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια υπάρχουν σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία δεν προέρχονται από γνωστή πηγή, δηλαδή εντοπίστηκαν εκτός του κύκλου των ιχνηλατήσεων από τα γνωστά κρούσματα. Μάλιστα όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής Ιατρικής κ. Σύψας ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στην τρίτη επίσκεψη του στο σύστημα υγείας καθώς δεν είχε κανένα παράγοντα κινδύνου.

Έτσι επιβεβαιώνει πως έγιναν ιατρικές επισκέψεις και είχε επαφές χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα μέτρα ενώ νοσούσε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι πρόκειται για κορωνοϊό.

Επίσης υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή στο 4ο Γενικό Λύκειο Γαλατσίου.

Related Post