ΟΑΣΑ: Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για εργαζόμενους και επιβάτες

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη από τον Covid-19, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Η ΟΣΥ απάντησε στο Σωματείο Εργαζομένων ΟΑΣΑ σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των εργαζόμενων και των επιβατών των λεωφορείων. Σύμφωνα με την απαντητική επιστολή, αποφασίστηκαν οι παρακάτω άμεσες ενέργειες:

  • Τοποθέτηση του Banner των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας, σε οθόνες τηλεματικής και σε οθόνες των σταθμών του μετρό
  • Τοποθέτηση της αφίσας των οδηγιών εντός των λεωφορείων, στο διαχωριστικό της πλάτης του οδηγού και στα εκδοτήρια
  • Τοποθέτηση των οδηγιών και στις ιστοσελίδες των εταιρειών ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ
  • Προμήθεια και διάθεση σε οδηγούς και σε προσωπικό στο πεδίο, απολυμαντικού υγρού και γαντιών, ακολουθώντας τις οδηγίες των ιατρών εργασίας.
  • Προμήθεια και διάθεση στο λοιπό προσωπικό απολυμαντικού υγρού
  • Εντατικοποίηση των απολυμάνσεων σε καθημερινή βάση, σε οχήματα και συρμούς, με προτεραιότητα σε εκείνα που εξυπηρετούν αεροδρόμιο και λιμάνι.

Τα μέτρα αυτά θα αξιολογηθούν με βάση τις όποιες εξελίξεις. {πηγή}

Related Post