Τα γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Μέλι

Θρεπτική αξία:Το μέλι περιέχει απλά ζάχαρα όπως γλυκόζη, φρουκτόζη και σουκρόζη τα οποία απορροφούνται άμεσα, και για αυτό το λόγο είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας για τον οργανισμό για του αθλητές, τα παιδιά, τις εγκύους, τους αρρώστους, και για κάθε ταλαιπωρημένο οργανισμό.

Το μέλι περιέχει: 1) ιχνοστοιχεία, που παίζουν σπουδαίο ρόλο στο μεταβολισμό και στη θρέψη, είναι συστατικά του σκελετού και των κυττάρων, συμμετέχουν σε διάφορα ενζυμικά συστήματα και τέλος ρυθμίζουν την οξύτητα του στομάχου 2) βιταμίνες 3) φλαβονοειδή με αντιοξειδωτική δράση 4) πρεβιοτικά συστατικά (ινουλίνη και φρουκτολιγοσακχαρίτες) και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος 5) χολίνη που βοηθά ιδιαίτερα άτομα υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Το μέλι 1) παρουσιάζει αντιμικροβιακή δράση βακτηριακών στελεχών της στοματικής κοιλότητας και ανθρωπογόνων βακτηρίων 2) αντισηπτικές ιδιότητες 3) τονωτική δράση 4) αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς 5) μειώνει προβλήματος έλκους στο στομάχι και 6) συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, 7) ενώ είναι και χρήσιμο για την επούλωση και τον καθαρισμό ή την απολύμανση πληγών.

Θερμίδες

4 θερμίδες ανά γραμμάριο, περίπου 40 θερμίδες ανά κουταλιά, γιατί είναι πιο συμπυκνωμένο από τη ζάχαρη..

Ζάχαρη

Η ζάχαρη ή αλλιώς σουκρόζη είναι ένας δισακχαρίτης που σχηματίζεται από δύο μόρια γλυκόζης. Είναι μια άμεση πηγή ενέργειας αφού απορροφάται άμεσα, τρέφοντας τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Αν και έχει ενοχοποιηθεί για πολλές δυσάρεστες συνέπειες, έχει συνδεθεί άμεσα μόνο με την ανάπτυξη τερηδόνας. Η σχέση της με την παχυσαρκία δεν έχει πλήρως αποσαφηνιστεί, αφού η αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους συνδέεται περισσότερο με την πρόσληψη λίπους, παρά ζάχαρης.

Θερμίδες 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, περίπου 20 θερμίδες ανά κουταλιά.

http://www.thebest.gr