Τα κρύα ροφήματα ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο!


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


Πόσες φορές σε μικρή ηλικία μαλώναμε με τους γονείς μας επειδή δεν μας άφηναν να φάμε παγωτό επειδή ήμασταν άρρωστοι…Όντως, πονόλαιμος να είναι μία ενοχλητική ασθένεια, που προκαλεί κνησμό, ξηρότητα, πόνο και κατά συνέπεια δυσκολία στην κατάποση. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα ανακουφιστούν από τα συμπτώματα αν πιουν ζεστά ροφήματα, καθώς αυτή είναι η επικρατέστερη άποψη. Όμως, έρευνες δείχνουν ότι ευεργετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση του πονόλαιμου έχουν και τα κρύα ροφήματα.

Ζεστά ροφήματα: Αμερικανικές έρευνες, υποστηρίζουν ότι τα ζεστά ροφήματα, βοηθούν τόσο στην υποχώρηση του πονόλαιμου όσο και του κρυολογήματος, που περιλαμβάνει πυρετό, βήχα και μπούκωμα. Για την ακρίβεια, το ζεστό καταπραΰνει τον πονόλαιμο και βοηθά τη βλέννα να αποβληθεί από τον οργανισμό.Το πιο συνηθισμένο ρόφημα για το κρυολόγημα είναι το τσάι, κυρίως με μέλι και λεμόνι.

Κρύα ροφήματα: Οι ειδικοί από την κλινική Mayo, συνιστούν την κατανάλωση κρύων ροφημάτων για να απαλυνθούν τα δυσάρεστα συμπτώματα του πονόλαιμου. Τα κρύα ροφήματα, όπως το παγωμένο νερό, είναι αποτελεσματικά γιατί δρουν κατά της φλεγμονής και βοηθούν όταν ο φάρυγγας είναι ερεθισμένος. Ακόμη και το παγωτό, ή οι γρανίτες λειτουργούν ως ενυδάτωση και παράλληλα απολύμανση του λαιμού και συμβάλλουν στην γρήγορη ανάρρωση. Αν ο πονόλαιμος οφείλεται σε αμυγδαλίτιδα, τα κρύα ροφήματα, καφές, νερό, χυμός και άλλα, ή οι κρύες τροφές όπως το παγωτό και το γιαούρτι, θα ανακουφίσουν από την ενόχληση και τον πόνο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε επιλέξετε ζεστά είτε κρύα ροφήματα, μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι αναγκαία για να θεραπευτούν τα προβλήματα στο λαιμό. Η φλεγμονή και ο ερεθισμός απαλύνονται με την κατανάλωση νερού. Ο αφυδατωμένος οργανισμός δυσκολεύεται περισσότερο να καταπολεμήσει τους ιούς. Επιπλέον, κάντε γαργάρες με αλατόνερο που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πρηξίματος και ου ερεθισμού που οφείλεται σε βακτήρια.