Τι είναι καλύτερο για την υγεία μας: Να «πνίγουμε» τον πόνο στο αλκοόλ ή στα γλυκά;

Ναι, ok, ακούγεται λίγο αστείο σαν δίλημμα όταν μιλάμε σοβαρά για υγεία, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα δίλημμα που μας έχει απασχολήσει όλους σε δύσκολες στιγμές, με πολλούς να προτιμούν τη μία λύση και πολλούς την άλλη. Και οι ειδικοί ήρθαν για να μας δώσουν απάντηση και εδώ.

Ανοίξτε τις κάβες λοιπόν, μιας και η απάντηση της επιστημονικής κοινότητας είναι πως το αλκοόλ είναι καλύτερο για να απαλύνουμε τον πόνο μας!

Μισό λεπτό όμως να ξεκαθαρίσουμε με ποιο τρόπο, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: το αλκοόλ έχει αποδειχτεί πως μειώνει σημαντικά το στρες (ειδικά όταν πίνουμε μαζί με φίλους) και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ένα ποτήρι βότκα με σόδα ή κάποιο κοκτέιλ με λίγες θερμίδες είναι η καλύτερη επιλογή, διατροφικά μιλώντας. Το αλκοόλ μπορεί να προστατέψει τη καρδιά μας και ένα ποτό σίγουρα δεν θα κάνει κακό στη δίαιτά μας. Για παράδειγμα, 1 κανονικό ποτήρι κόκκινο κρασί έχει μόνο 125 θερμίδες, ενώ μισή κούπα κέικ σοκολάτας με παγωτό έχει περισσότερες από τις διπλάσιες -και ποιος τρώει μόνο μισή κούπα, ειδικά όταν δεν είναι καλά ψυχολογικά;

Ωστόσο, το αλκοόλ μειώνει τη δύναμη της θέλησής μας και την αυτοσυγκράτησή μας και μπορεί μετά να εξακολουθούμε να θέλουμε ένα κουβά παγωτό για να νιώσουμε καλύτερα. Η καλύτερη κίνηση, λοιπόν, είναι να πιείτε το ποτό σας μαζί με ένα νόστιμο, υγιεινό γεύμα. Όταν τελειώσετε θα νιώθετε χορτάτοι και οι «λιγούρες του μεθυσιού» θα έχουν μειωθεί σημαντικά. Αν, παρόλα αυτά, βασίζεστε στο αλκοόλ για να νιώσετε καλύτερα, τότε υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσετε σοβαρά προβλήματα υγείας και εθισμοὐ. Αποφύγετέ το και επιλέξτε ένα γλυκό σνακ με 150 θερμίδες το πολύ.

Queen.gr

Related Post