Τα Νέα της Υγείας

Τι συμβαίνει στο σώμα όταν σταματάμε το κάπνισμα;


Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android από το Google Play εδώ


«Αν αποφασίσεις να κόψεις το κάπνισμα, το ποτό και τις γυναίκες, δεν ζεις περισσότερο. Απλώς σου φαίνεται ότι διαρκεί περισσότερο» έλεγε ο Βρετανός συγγραφέας και υπέρμαχος του καπνίσματος, Clement Freud. Άραγε, ήξερε τι θα συνέβαινε στο σώμα του αν αποφάσιζε να κόψει το τσιγάρο;

Η αλήθεια (και τα πολύ καλά νέα) είναι ότι αν αποφασίσει κάποιος να κόψει το κάπνισμα, το σώμα του θα ανακάμψει από τις τοξικές χημικές ουσίες που έχει εισπνεύσει, είτε ήταν καπνιστής για 30 χρόνια είτε πάλι για 30 μέρες.

Βέβαια αν και οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, συνδέονται άμεσα με διάφορες μορφές καρκίνου, καρδιακές και αναπνευστικές παθήσεις και πολλά άλλα, η εθιστική ιδιότητα της νικοτίνης αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς εν δυνάμει μελλοντικούς πρώην καπνιστές.

Οι περισσότεροι δεν έχουν το κατάλληλο κίνητρο για να κόψουν το κάπνισμα, ενώ άλλοι πάλι υποκύπτουν εύκολα στον πειρασμό εξαιτίας του στρες ή άλλων εξωγενών παραγόντων.

Ποια είναι τα οφέλη από τη στιγμή που θα διακόψετε το κάπνισμα;

Ποιες είναι οι «παρενέργειες» αν σταματήσετε το κάπνισμα;

Είναι λογικό ότι το σώμα σας θα αντιδράσει στην απόφαση διακοπής του καπνίσματος. Αν και θα επανέλθει σιγά σιγά, οι «παρενέργειες» που θα αισθανθείτε είναι αν μη τι άλλο ενοχλητικές.

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που ενδεχομένως να παρουσιάσετε είναι:

Αυτές οι επιπτώσεις είναι στην ουσία η αντίδραση του σώματός σας, στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει τις ζημιές που έχει προκαλέσει το κάπνισμα. Με λίγη υπομονή όμως και επιμονή στον τελικό σας στόχο θα δείτε την μακροχρόνια βελτίωση της υγείας σας.

clickatlife.gr

Exit mobile version