Ένα από τα συχνότερα λάθη σε μια δίαιτα

Το καλοκαίρι πλησιάζει σιγά-σιγά, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να αναζητούν την ιδανική λύση για γρήγορο και αποτελεσματικό αδυνάτισμα.

Πολλές φορές, ωστόσο, η έντονη επιθυμία για θεαματικές αλλαγές σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο υπερβολικός «ζήλος» που επιδεικνύουν πολλά άτομα για την επίτευξη του στόχου τους, οδηγεί σε εφαρμογή λανθασμένων πρακτικών, που όχι μόνο δε διευκολύνουν την προσπάθεια, αλλά αντίθετα μπορεί και να την εμποδίσουν.

Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι η απότομη και μεγάλη μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων, σαν αποτέλεσμα της πεποίθησης ότι όσο λιγότερες θερμίδες καταναλώνει κανείς όταν κάνει δίαιτα, τόσο περισσότερο και γρηγορότερα θα χάσει βάρος. Στην πραγματικότητα όμως, είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως ο αυξημένος θερμιδικός περιορισμός δρα σαν «σήμα κινδύνου» για τον οργανισμό, ο οποίος προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια κατεβάζει ρυθμούς, μειώνοντας το βασικό μεταβολικό ρυθμό και συνεπώς δυσκολεύοντας την απώλεια βάρους.

Συνεπώς, όταν αποφασίζετε να κάνετε δίαιτα, φροντίστε να μην περιορίζετε σε μεγάλο βαθμό την ποσότητα φαγητού που καταναλώνετε, αφού έτσι μπορεί τελικά να εμποδίσετε την επιθυμητή απώλεια βάρους. Σε κάθε περίπτωση, η συνεργασία με ένα διαιτολόγο μπορεί να σας παρέχει έγκυρη ενημέρωση, καθώς και ένα υποθερμιδικό διαιτολόγιο σχεδιασμένο σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας ακολουθώντας παράλληλα τις συστάσεις για μια υγιή και αποτελεσματική μείωση του σωματικού σας βάρους.

Related Post