Δεκατέσσερα νέα κρούσματα του κορωνοϊού – Παρατείνονται τα μέτρα στους τρεις πληττόμενους νομούς

Δεκατέσσερα νέα κρούσματα της νόσου, έντεκα ταξιδιώτες στο Ισραήλ και την Αίγυπτο και τρία άτομα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, ανακοίνωσε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνεπώς, τα επιβεβαιωμένα πλέον κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας ανέρχονται συνολικά στα 45.

Οπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, έπειτα από σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να παραταθούν τα μέτρα που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς της Αχαϊας, της Ηλείας και της Ζακύνθου για δύο εβδομάδες. Αναστέλλονται ακόμη όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Σχετικά με τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού παρατείνονται τα μέτρα και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

Ολες οι αθλητικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση από μη γνωστή πηγή.

Σε ό,τι αφορά τα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό ο κ. Τσιόδρας πρόσθεσε ότι σήμερα το πρωί διασωληνώθηκε ο 66χρονος που νοσηλεύεται από χθες με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ενώ τα υπόλοιπα άτομα παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα.

Related Post