Δημοφιλείς βιταμίνες για «αντιγήρανση» μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του εγκεφάλου

Μια νέα μελέτη μπορεί να υποδηλώνει ότι ένα δημοφιλές συμπλήρωμα αντιγήρανσης μπορεί να συνοδεύεται από σχετικούς κινδύνους καρκίνου. Το εν λόγω συμπλήρωμα ονομάζεται ριβοσίδη νικοτιναμίδης και είναι μια παραλλαγή της βιταμίνης Β3. Αν και πιστεύεται ότι βοηθά στην υγεία του εγκεφάλου, τον μεταβολισμό και πολλά άλλα, το χάπι μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα καρκίνου του μαστού και εγκεφαλικής μετάστασης, προειδοποιεί η νέα μελέτη.

Η μελέτη υποδηλώνει ότι τα υψηλά επίπεδα NR, η οποία συχνά αναφέρεται ως βιταμίνη κατά της γήρανσης, θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σε άτομα. Όχι μόνο υπάρχει η πιθανότητα αύξησης του κινδύνου ανάπτυξης τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού, αλλά οι συγγραφείς της μελέτης προτείνουν επίσης ότι θα μπορούσε να προκαλέσει την εξάπλωση αυτού του καρκίνου και στον εγκέφαλο.

Προφανώς, η καταπολέμηση του καρκίνου είναι ήδη σκληρή, και ενώ έχουμε δει αναφορές για είδη που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παρελθόν, φαίνεται τρελό να σκεφτόμαστε ότι μια βιταμίνη μπορεί να είναι ένα από αυτά τα πιθανά στοιχεία. Όμως, με βάση τα δεδομένα που παρέχονται στη μελέτη, τα οποία οι συγγραφείς δημοσίευσαν στο Biosensors and Bioelectronics , αυτό το αντιγηραντικό συμπλήρωμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου αρκετά ώστε να είναι προβληματικό.

Η υπόθεση ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα είναι καλά για την υγεία σας και παρέχουν μόνο θετικά οφέλη για την υγεία είναι κοινή. Ωστόσο, αυτή η νέα μελέτη δείχνει πόσο λίγα καταλαβαίνουμε για το πώς αυτές οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να επηρεάσουν το σώμα. Λόγω αυτής της έλλειψης γνώσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το συμπλήρωμα αντιγήρανσης αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Συμπληρώματα απώλειας βάρους σε ζυγαριά

Στην πραγματικότητα, πολύ λίγα είναι γνωστά για τα περισσότερα συμπληρώματα, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που μπορεί να θέτουν στην υγεία μας. Πηγή εικόνας: terovesalainen/Adobe

Καθώς οι επιστήμονες βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για την καταπολέμηση του καρκίνου, όπως ένας ιός που σκοτώνει τον καρκίνο , ακόμη και ένα τζελ που μπορεί να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα του δέρματος , η εύρεση νέων πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο ή τουλάχιστον αυξάνουν τον κίνδυνο είναι καλό, πολύ. Με αυτή τη νέα γνώση, μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα πώς λειτουργούν αυτά τα συμπληρώματα αντιγήρανσης και πώς επηρεάζουν το σώμα, και ίσως ακόμη και τρόπους μείωσης του κινδύνου καρκίνου κατά τη χρήση τους.

Το πιο σημαντικό, όμως, αυτή η μελέτη δείχνει επίσης πόσο ζωτικής σημασίας είναι να γίνονται προσεκτικές έρευνες για αυτά τα είδη συμπληρωμάτων. Επειδή τα αποτελέσματα του NR είναι τόσο μυστήριο αυτή τη στιγμή, η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το συμπλήρωμα αντιγήρανσης θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά εάν πρόκειται να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτού του είδους τις παραλλαγές βιταμινών στην αγορά.

Προς το παρόν, ωστόσο, ίσως αξίζει να μειώσετε ή ακόμα και να σταματήσετε την πρόσληψη αυτής της παραλλαγής της βιταμίνης Β3, τουλάχιστον μέχρι να το καταλάβουν καλύτερα οι επιστήμονες. {πηγή}

Related Post