Διατροφή που θα σας ανοίξει τα μάτια: Βελτιώστε την όρασή σας τρώγοντας ντομάτες με ελαιόλαδο

Μια εκπληκτική θεραπεία για την υγεία των ματιών σας μόνο με ντομάτα και ελαιόλαδο. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν τις πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ντομάτας και την ευεργετική της δράση στην ανθρώπινη υγεία.

Μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες της ντομάτας, όπως αναφέρει το texnologosgeoponos.blogspot.gr, είναι η αντικαρκινική της δράση, ο καθαρισμός του αίματος από τις τοξίνες αλλά και πολλές ακόμη χάρη κυρίως στο λυκοπένιο που δίνει και το κόκκινο χρώμα της.

Μία από τις εξαιρετικές ιδιότητες της ντομάτας που δεν είναι ευρύτερα γνωστή είναι η βοήθεια που δίνει στο να αποκατασταθούν ή να βελτιωθούν προβλήματα στην όραση.

Για να δοκιμάσει μάλιστα κάποιος ντοματοθεραπεία είναι κάτι πολύ εύκολο καθως θα χρειαστεί μονάχα κάποιες σχετικά ώριμες ντομάτες και ελαιόλαδο .

Συγκεκριμένα ψιλοκόβουμε σε πολύ πολύ μικρά κομματάκια 2-3 ντομάτες μεσαίου μεγέθους και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση κατεβάζουμε το κατσαρολάκι, σουρώνουμε κι αφήνουμε το τοματοχυμό να κρυώσει.

Πίνουμε 1/3 ενός ποτηριού πρωί, μεσημέρι, βράδυ για 3 μέρες ενώ για 2 μέρες δεν πίνουμε καθόλου.
Αυτό τη δοσολογία εναλλάξ 3 μέρες ντοματοχυμό και 2 μέρες όχι ,το κάνουμε 6 φορές συνολικά δηλ για ένα μήνα.

Βοηθάει σε κάθε είδους σχεδόν πρόβλημα σχετικό με την υγεία των ματιών.

http://www.iefimerida.gr

Related Post