Οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Cardiff έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Πεκίνου για να ελέγξουν τα οφέλη για την υγεία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.
Επιπλέον η ομάδα των επιστημόνων σκοπεύει να εξετάσει κατά πόσο ο συνδυασμός της κινεζικής εναλλακτικής ιατρικής με συμβατικές μεθόδους όπως η χημειοθεραπεία μπορεί να βελτιώσει την πρόγνωση των ασθενών και ενδεχομένως να οδηγήσει σε νέες αντικαρκινικές θεραπείες.
«Αν και υπάρχουν ορισμένες επιτυχίες, οι περισσότερες παραδοσιακές κινεζικές θεραπείες στερούνται επιστημονικών αποδείξεων γεγονός που αναπόφευκτα οδήγησε σε σκεπτικισμό» επισημαίνει ο επικεφαλής του της ερευνητικής ομάδας καθηγητής Wen Jiang από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cardiff.
Ήδη από το 2012 η ερευνητική ομάδα μελετά μια κινεζική φόρμουλα 14 βοτάνων η οποία έχει φανεί ευεργετική σε καρκινοπαθείς. «Η φόρμουλα (Yangzheng Xiaoji) έχει φανεί ευεργετική σε ασθενείς με συμπαγείς όγκους είτε χρησιμοποιείται μόνη της είτε σε συνδυασμό με συμβατικές θεραπείες όπως η χημειοθεραπεία.» εξηγεί ο καθηγητής Wen Jiang.
Οι ερευνητές σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων και άλλους τύπους καρκίνου. Τα ευρήματα των σχετικών μελετών θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Αντικαρκινικό Συνέδριο που διεξάγεται στο Άμστερνταμ.
Πηγή: vita.gr