Επινα νερό με λεμόνι καθημερινά για 2 εβδομάδες και ορίστε τι μου συνέβη

Στην προσπάθεια σας να ανανεώσετε τα κύτταρα του οργανισμού σας, να «κόψετε» χρόνια από την εμφάνιση σας και να αποκτήσετε ενέργεια, πιθανότατα να έχετε δοκιμάσει πολλά τονωτικά ροφήματα βοτάνων, φρούτων ή λαχανικών, σε συνδυασμό με τη σωστή γυμναστική και την προσεγμένη διατροφή σας.

Πώς θα σας φαινόταν όμως αν τα ευεργετικά αυτά αποτελέσματα κρύβονταν σε ένα πολύ πιο απλό και οικονομικό συνδυασμό, που περιλαμβάνει λεμόνι και νερό;

Το λεμονόνερο, όπως συνηθίζεται να το αποκαλούν, θεωρείται ένα από τα «φάρμακα» ευεξίας που δρα κατά των τοξινών και το έχουν εμπιστευτεί όχι μόνο οι διατροφολόγοι, αλλά και σταρ του Χόλιγουντ, σαν την Γκούινεθ Πάλτροου.

Προτού το αμφισβητήσετε, η Ντίνα Γκάτσμαν, μια γυναίκα της διπλανής πόρτας, αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα: άρχισε να πίνει δύο κούπες λεμονόνερου καθημερινά και για δύο εβδομάδες και μοιράζεται τις αλλαγές που παρατήρησε στο σώμα και την υγεία της.

Η επιδερμίδα

Τα λεμόνια είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών και προλαμβάνουν έτσι την καταστροφή των κυττάρων, αλλά αποκρούουν τις ελεύθερες ρίζες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προκαλούν τις ρυτίδες και άλλων που σχετίζονται με τη γήρανση. Για αυτό το λόγο και πολλά από τα προϊόντα τύπου σέρουμ περιλαμβάνουν αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα, η επιδερμίδα της Ντίνα άρχισε να βελτιώνεται. Κάποια σημάδια στο δέρμα εξαφανίστηκαν και η όψη της επιδερμίδας ήταν πιο λαμπερή.
Το πρήξιμο στην κοιλιά

Το ζεστό ή χλιαρό νερό με λεμόνι λέγεται ότι βοηθάει στην πέψη και μειώνει το πρήξιμο στην κοιλιά. Οι ειδικοί εξηγούν, ότι τα λεμόνια είναι γεμάτα με κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την πέψη των τροφίμων. Το λεμονόνερο είναι επίσης πηγή καλίου, ένα μέταλλο που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων νατρίου υπό έλεγχο. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σχετίζεται με τη μείωση της κατακράτησης υγρών και όπως παραδέχεται η Ντίνα, μετά από μερικές ημέρες παρατήρησε πως το πρήξιμο στην κοιλιά της πράγματι μειώθηκε.

Το λεμονόνερο κατά του κρυολογήματος

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα λεμόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που έρευνες δείχνουν, πως μπορούν να προφυλάξουν από κρυολογήματα και να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Ομως θα χρειαστείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συνήθεια για μεγαλύτερο διάστημα για να διαπιστώσετε αν πρόκειται για μύθο ή αλήθεια.

Το σωματικό βάρος

Γίνεται συχνά αναφορά και στις πολυφαινόλες στη φλούδα από τα λεμόνια, που ενισχύουν την προσπάθεια απώλειας βάρους. Εγώ έχασα μισό κιλό σε διάστημα δύο εβδομάδων αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι οφείλεται στο γεγονός, ότι έπινα το λεμονόνερο. Πιστεύω, ότι αυτή η συνήθεια αποτέλεσε για μένα κίνητρο για να ακολουθήσω έναν πιο υγιεινό και πιο δραστήριο τρόπο ζωής καθημερινά.

Η αλλαγή στη διάθεση

Υποστηρίζεται, ότι το λεμονόνερο μπορεί να βελτιώσει την ψυχολογία ενός ανθρώπου, όμως θεωρώ ότι και πάλι αυτό που έπαιξε ρόλο στη βελτίωση της διάθεσης μου ήταν είτε η απώλεια του μισού κιλού είτε η αυτοπεποίθηση μου που ανέβηκε επειδή ακολουθούσα έναν υγιεινό τρόπο ζωής για δύο εβδομάδες. Οποια αλλαγή κι αν συνέβη τελικά στον οργανισμό, το σώμα μου και τη διάθεση μου ήταν θετική.

Related Post