Εταιρεία Alzheimer Αθηνών 15 χρόνια μαζί με τα άτομα με άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ και τις οικογένειές τους

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ. στις 24 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά από την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου), η Εταιρεία διοργανώνει ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου Aλτσχάιμερ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Αυτά τα 15 χρόνια η Εταιρεία μας έφτασε τα 4.500 μέλη, λειτουργεί 4 Κέντρα Ημέρας για άτομα με άνοια και την υπηρεσία “Φροντίδα στο Σπίτι”, επιχορηγούμενα από το Υπουργείο Υγείας, και 13 Συμβουλευτικούς Σταθμούς για την άνοια σε συνεργασία με τους OTA.  Επιπλέον η Εταιρείας διοργάνωσε μεγάλες εκστρατείες ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια με 300 ομιλίες για το κοινό σε όλη την Ελλάδα και συμμετείχε σε περισσότερα από 15 ευρωπαϊκά προγράμματα.

Συνολικά στις δομές αυτές 67.000 άτομα με προβλήματα μνήμης συμμετείχαν σε μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις, 85.000 άτομα εξετάστηκαν στα ιατρεία μνήμης και 37.000 οικογένειες που φροντίζουν άτομα με άνοια υποστηρίχθηκαν και εκπαιδεύτηκαν.

Η επέτειος βρίσκει την εταιρεία ανανεωμένη, με νέα εταιρική ταυτότητα και νέα δυναμική για να συνεχίσει το έργο της ακόμη πιο αποτελεσματικά στα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ. στις 24 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά από την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου), η Εταιρεία διοργανώνει ολοήμερο αφιέρωμα στη μνήμη, την ενημέρωση και την πρόληψη της νόσου Aλτσχάιμερ, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναντήσεις με ειδικούς, ενημέρωση για θέματα αντιμετώπισης και πρόληψης της νόσου, ομιλίες για την κατάσταση στη χώρα μας, τις επιστημονικές εξελίξεις σχετικά με την άνοια, για τη σημασία της μνήμης σε τομείς της σύγχρονης ζωής, έκθεση τέχνης και πολλές άλλες δραστηριότητες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10:00 – 14:00

ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ*

Τεστ μνήμης κατόπιν ραντεβού σε άτομα άνω των 60 ετών χωρίς διάγνωση άνοιας. Το τεστ διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ*

Οι φροντιστές των ατόμων με άνοια θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με ειδικούς επιστήμονες κατόπιν ραντεβού*  για όποια απορία ή δυσκολία αντιμετωπίζουν με το άτομο που φροντίζουν και να ενημερωθούν για θέματα σχετικά με την άνοια. Η συνάντηση θα διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

*Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καλούν για ραντεβού στο 210.7013271 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου 2017.

10:00-18:00

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ – ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

Οι επαγγελματίες υγείας της Εταιρείας θα παρουσιάζουν παιχνίδια μνήμης μέσω Η/Υ (Sociable) και τη νέα δωρεάν εφαρμογή «ΔιΆνοια» για tablet και smartphone, που δημιούργησε η SciFY σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών για τη νοητική ενδυνάμωση ατόμων με προβλήματα μνήμης.

19:00-20:00

ΟΜΙΛΙΕΣ

Παρασκευή Σακκά «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, 15 χρόνια δράσης»

Φροντιστής ατόμου με άνοια θα μιλήσει για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά

Νίκος Σκαρμέας «Η άνοια σήμερα: πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»

Στέλιος Παντελόπουλος «Άνοια και Τεχνολογία»

Βασίλης Βασιλικός «Η Μνήμη στη Λογοτεχνία»

Συντονίστρια: Μαρία Νικόλτσιου

ΕΚΘΕΣΗ ΤΕΧΝΗΣ με τίτλο “ΘΥΜΑΜΑΙ”.

Επιμέλεια Ίρις Κρητικού.

Γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες εμπνέονται από τη Μνήμη και δημιουργούν, Η έκθεση των έργων τους, με τίτλο ΘΥΜΑΜΑΙ, που θα επιμεληθεί η Ίρις Κρητικού, θα λειτουργεί σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Τα έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω καταλόγου και μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

MEMORY STEPS, MEMORY WALL ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 210 7013271

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

Related Post