Και όμως τα στρινγκ ενέχουν κινδύνους για την υγεία

Μπορεί να τα φοράνε οι περισσότερες γυναίκες και αυτό να αρέσει στους άνδρες, ωστόσο τα γυναικεία εσώρουχα και ειδικότερα τα στρινγκ μπορεί να προκαλέσουν δυσλειτουργίες στην υγεία της γυναίκας.

Όπως επισημαίνει ο γιατρός Σίβα Γκοφράνι του νοσοκομείου Στάμφορντ, «συγκεκριμένα είδη στρινγκ και όταν οι κοπέλες που τα φοράνε έχουν προδιάθεση, μπορεί να προκαλέσουν διαταραχή της υγείας».

Ο γιατρός επικαλείται ορισμένα στρινγκ που είναι φτιαγμένα από υφάσματα που δεν «αναπνέουν», προκαλώντας έτσι περισσότερη υγρασία σε αυτή την περιοχή και αυξάνει τις πιθανότητες για μολύνσεις ή αλλεργικές αντιδράσεις, οι οποίες προκαλούνται όταν δεν υπάρχει σωστή αναλογία έκκρισης υγρών από τον κόλπο και απελευθέρωσης στο περιβάλλον .

Επίσης, σύμφωνα με τον Γκουφράνι, τα στρινγκ προκαλούν ορισμένες φορές και δερματικούς ερεθισμούς, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σπυριά ή άλλου είδους εκζέματα, ενώ συν τοις άλλοις ο συνδυασμός των στενών τζιν και παντελονιών με στρινγκ δημιουργούν κινδύνους μολύνσεων και μικρο-ερεθισμών.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους Έλληνες γυναικολόγους τα στρινγκ προκαλούν στα γενετικά όργανα σοβαρές μολύνσεις με συχνότερη την κολπίτιδα. Και για του λόγου το αληθές, 2 στις 3 Ελληνίδες οδηγούνται στον γυναικολόγο εξαιτίας αλλεργιών που οφείλονται στα εσώρουχα.

Για εσώρουχα χωρίς μικρόβια οι ειδικοί συστήνουν να πλένονται όπως και τα ρούχα στους 60 βαθμούς και να σιδερώνονται καλά και αυτό διότι σε αυτή την θερμοκρασία σκοτώνονται οι ιοί αλλά και τα βακτήρια και επομένως μειώνονται οι πιθανότητες να προκαλέσουν επικίνδυνες λοιμώξεις.

Τέλος, οι επιστήμονες επισημαίνουν πως στο γυμναστήριο, τη δουλειά και στον ύπνο καλό είναι οι γυναίκες να αποφεύγουν τη χρήση του στρινγκ…

http://www.attikipress.gr

Related Post