ΚοινΣΕπ Πλαν Μπι όταν η Υγεία έχει ….

Είμαστε η Πλαν Μπι. Μία ομάδα θεραπευτών ειδικής αγωγής που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019, με πολυετή εμπειρία σε δομές ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Είμαστε Κοιν.Σ.Επ. Κοινωνικής Φροντίδας, εγγεγραμμένη και πιστοποιημένη στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας του Υπουργείου Εργασίας. Η παρούσα έδρα μας βρίσκεται στον Πειραιά ενώ απώτερος στόχος μας είναι η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΑΔ ).

Τα εξειδικευμένα μέλη της θεραπευτικής ομάδας έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την οργάνωση, την ομαδικότητα, την συνέπεια, την αμοιβαία υποστήριξη καθώς και την καλή επικοινωνία για τον ορθό συνδυασμό ικανοτήτων.

Μέσα από κάθε σχέση-συνεργασία, στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ΔΑΔ και των οικογενειών τους. Είμαστε εδώ όχι μόνο για την φροντίδα, την υποστήριξη σε όλους τους τομείς, αλλά και για να προσφέρουμε την ανακούφιση που χρειάζονται οι οικογένειες αυτές στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Με τις υπηρεσίες και τις δράσεις της η Πλαν Μπι υποστηρίζει την ομαλή κοινωνική ένταξη των ατόμων με ΔΑΔ στο ευρύτερο περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ομάδων κοινωνικοποίησης και έκφρασης συναισθήματος. Η δομή της κάθε ομάδας βασίζεται στην ηλικία και στη λειτουργικότητα των ατόμων.

Οι υπηρεσίες που παρέχουμε είναι:

  • Φροντίδα και εκπαίδευση φροντίδας
  • Εκπαίδευση δεξιοτήτων καθημερινής ζωής και αυτοεξυπηρέτησης
  • Ψυχοκοινωνική υποστήριξη & Κοινωνικοποίηση
  • Συμβουλευτική υποστήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους.

Οι δράσεις των προγραμμάτων μας περιλαμβάνουν:

  • Επισκέψεις σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες
  • Συμμετοχή σε δημοτικές δράσεις και περιβαλλοντικά προγράμματα
  • Επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους για γνωριμία με διάφορα επαγγέλματα.

Ελάτε να κάνουμε μαζί το δικό σας Πλαν Μπι!

Τηλ: 698 790 1180
E-mail: planmpi.piraeus@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Πλαν-μπι

Related Post