Κορονοϊός: Κλείνουν σχολεία και αθλητικά κέντρα σε Ηλεία, Ζάκυνθο και Αχαΐα

Σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα από το υπουργείο Υγείας – Τι ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας

Στη λήψη έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό που αφορούν συνολικά την Ηλεία, τη Ζάκυνθο, την Αμαλιάδα, την Αχαΐα προχωρά η κυβέρνηση, έτσι ώστε να προληφθεί η διασπορά του ιού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι και χώροι συναθροίσεων για 48 ώρες. Νωρίτερα την Τετάρτη συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και με βάση τις συστάσεις της τα συναρμόδια υπουργεία θα λάβουν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα.

Το τελευταίο κρούσμα στη χώρα είναι ένας 66χρονος, ο οποίος βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Αρχικά προσήλθε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας απ’ όπου και παραπέμφθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία από το απόγευμα της Δευτέρας.

Το ένατο κρούσμα

Ο ασθενής νοσηλεύεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου. Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί να εξεταστούν αρκετοί από τους συνταξιδιώτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν κολλήσει και αυτοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του 67χρονου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρει: «Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κορωνοϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κο Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς. Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων».

Related Post