Κορωνοϊός: Με μια κίνηση στο κινητό θα μαθαίνουμε τα μέτρα στην περιοχή μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση του newsit.gr είπε ότι ετοιμάζεται εφαρμογή που θα δείχνει σε κάθε πολίτη τα μέτρα στην περιοχή του μόνο με τον ταχυδρομικό κώδικα. Μια ανάσα πριν το «κόκκινο» η Αττική, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Είδηση έβγαλε η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσον αφορά στα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Στο ερώτημα του newsit.gr αν θα επιστρέψει η καθημερινή ενημέρωση για να πάψει η σύγχυση που επικρατεί είπε ότι ενδεχομένως να υπάρχει σε περιοχές μια σύγχιση. Γι αυτό τον λόγο ήδη, όπως είπε αναπτύσσεται μια εφαρμογή από τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να μαθαίνει τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του.

Νωρίτερα είπε ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο, είπε ο κ. Πέτσας, είναι ξεκάθαρο ότι: «Το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τέστ κορονοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά».

Πρόσθεσε ότι: «Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορονοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί. Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν».

Έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα

«Η Περιφέρεια Αττικής», είπε, «και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Τέλος, ο κ. Πέτσας είπε ότι δεν θα μεταβεί το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη ο πρωθυπουργός για την ορκωμοσία του γιου του καθώς αποφασίστηκε ότι στο πλαίσιο της αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού οι ορκωμοσίες θα γίνονται χωρίς την παρουσία κοινού.

Related Post