Κορωνοϊός: Το Φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού και στη χορήγηση τέταρτης δόσης αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία.

«Συζητείται στην επιτροπή η τέταρτη δόση. Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια της τρίτης δόσης υπερτερεί των δύο δόσεων. Μελετάμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα περιμένουμε λίγο και θα συμπορευτούμε με τις υπόλοιπες χώρες» είπε αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου, τοποθετώντας το χρονικά το φθινόπωρο πιθανή χορήγηση τέταρτης δόσης.

«Το φθινόπωρο πιθανότατα θα χρειαστεί τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό» επεσήμανε.

Πλήρης επικράτηση της Όμικρον – Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα

Κατά την ενημέρωση, επίσης, εκφράστηκε ανησυχία για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία ασθενών με κοροναϊό.

Ξεκινώντας την ενημέρωση η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα, αναφερόμενη στις αυξημένες ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία, σημείωσε ότι η πανδημία είναι γύρω μας, όμως υπογράμμισε ότι και τα εξιτήρια είναι αρκετά κάτι που περιορίζει την πίεση στο σύστημα υγείας.

«Είναι σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα και να είμαστε προσεκτικοί καθώς η πανδημία είναι σε έξαρση» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός αναφερόμενη στην αύξηση των νέων εισαγωγών.

Παράλληλα, η κ. Γκάγκα είπε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη η ζήτηση για τα αντιικά χάπια καθώς γίνονται 770 αιτήσεις την ημέρα. Για το μονοκλωνικό της Astrazeneca είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαευαγγέλου είπε ότι παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση της Όμικρον 2. Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων όπως είπε, μπορεί να υποεκτιμάται γιατί δεν δηλώνουν όλοι τα self test.

Πέρα από αυτό, σημείωσε, ότι η Ομικρον 2 έχει επικρατήσει κατά 77% των νέων κρουσμάτων, ενώ όπως είπε ανησυχεί η αύξηση της ενδιάμεσης ηλικίας των νέων κρουσμάτων στα 41 έτη.

Αύξηση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων όπως είπε παρατηρείται και στους άνω των 65 ετών που αποτελούν τα μισά από τα νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

Η κ. Παπαευαγγέλου, επίσης, τόνισε ότι αναμένεται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες. «Βλέπουμε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών να την περνούν «στο πόδι» και τριπλά εμβολιασμένους 40άρηδες να υποφέρουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Όλοι μας πρέπει να συμβάλουμε στη μείωση της διασποράς για αυτό δεν γίνεται άρση μέτρου μέχρι τέλος Απριλίου» πρόσθεσε. {https://www.in.gr}

Related Post